„Championkart“ pasaulio čempionatas: lietuviai žengia pergalės link

BMW Formulės Mini Lietuvos kartingo taurės prizininkai ir dalyviai Gustas Grinbergas, Kasparas Vaškelis, Nojus Nenortas ir Deimantas Šimkūnas "Championkart" pasaulio čempionato kvalifikacijoje ir atrankinėse lenktynėse „Pista Azzurra“ trasoje Italijoje parodė, kad ne tik krepšininkai gali garsinti Lietuvos vardą.

Mūsų lenktynininkai kvalifikacijoje sugebėjo pasipriešinti lyderiams italams ir užimti 8 (G.Grinbergas), 10 (K. Vaškelis), 13 (N. Nenortas) ir 15 (D.Šimkūnas) vietas. Dar geriau susiklostė pirmosios atrankos lenktynės. Po įnirtingos kovos G.Grinbergas finišavo šeštas, K.Vaškelis – dešimtas, N.Nenortas – vienuoliktas. Vieną poziciją praradęs D.Šimkūnas liko šešioliktas.

Antrosiose atrankos lenktynėse puikiai startavęs K.Vaškelis aplenkė du varžovus ir finišavo aštuntoje vietoje. G.Grinbergas, po starto taranuotas varžovų, nukrito į paskutinę vietą, bet per šešis važiavimo ratus sugebėjo aplenkti septynis priešininkus ir finišuoti dvyliktas. N. Nenortas važiavimą baigė 14 pozicijoje, D.Šimkūnas finišavo septynioliktas.  
Jauniausiųjų lenktyninkų kategorijoje (8-12 metų) besivaržantys lietuvos pilotai kovas tęs ir sekmadienį. Jų laukia du finaliniai lenktynių važiavimai, po kurių paaiškės Championkart pasaulio čempionas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių