„Google“: karietos rieda keleliu… vežiko nematyti

Nevados valstijoje (JAV) patvirtintos bepiločių automobilių tikrinimo ir licencijavimo taisyklės, o tai korporacijai Google reiškia didelį laimėjimą: juk dabar paieškos gigantas tampa dar ir savotiška „kelių žvaigžde“. 

Susitarimo su visomis suinteresuotomis organizacijomis ir bendrų visoms transporto priemonėms atsiradimas – tai mažas žingsnis autonominių automobilių link bei didelė Google iniciatyvos sėkmė.

Dabar Nevados Transporto priemonių departamentas kuria autonominių transporto priemonių licencijavimo procedūras. Bandomieji automobiliai turės raudonus ženklus, o po to, kai futuristinių automobilių technologija bus paruošta pristatymui plačiajai publikai, šių mašinų vairuotojai greičiausiai gaus žalius identifikacinius numerius.

Physorg žurnalistai ne itin noriai kalba šia tema, tačiau panašu, jog ypatingi kelio ženklai kitų transporto priemonių vairuotojams taps įspėjimu apie bepiločių automobilių buvimą kelyje. Ir greičiausiai ne veltui.

Pirmasis Google bepilotis automobilis Toyota Prius buvo patekęs į tikrai įspūdingą avariją, kurioje iš viso sudalyvavo penkios mašinos. Google dar dabar žegnodamasi teigia, jog tuo metu už vairo buvo žmogus. Vis tik Google kūrinio ridos istorija (257 495 km) be jokių incidentų sužavi tiek, jog paieškos giganto iniciatyva ir toliau sėkmingai stumiasi į priekį.

„Bepilotis automobilis – tai svarus žingsnis didesnio eismo saugumo link“, – resursui ZDNet el. paštu pranešė Google atstovas, palankiai įvertinęs Nevados valdžios institucijų iniciatyvą.

Taigi vis labiau artėja ta diena, kai mes didžiuliu greičiu „skrisime“ keliu Klaipėda – Vilius oro uosto link, kuriame mūsų lauks toks pats nuostabus lėktuvas su robotu – pilotu už šturvalo. Reikia tikėtis, kad bent jau stiuardesės bus tikros.

Kaip jums tokia perspektyva?



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaifas vairavime

kaifas vairavime portretas
o ne keleiviu būti ,o bukoms žąsim tikrai patiks

okei

okei portretas
greit srebsim robotizacxijos pasekmes ir keiksimes

Ar

Ar portretas
O ar zinot kame tokios stulbinancios google sekmes raktas? Prisiminkit pradzia: dabartinio google vietoje tada buvo Altavista (ar dar ja kas prisimena?), atrode nepajudinama lydere, kaip granito uola - kaip dabar google, tik pagal anuos mastelius... Tie du berniukai (google pradininkai) is esmes nieko naujo i paieskos sistemu pasauli neinese, bet genialiai (supergenialiai) pritaike "simplicity" principa, kuris, beje, absoliuciai universalus, tinka bet kur - kaip energijos tvermes desnis. Pasidomekit tuo, kad ir per ta pati google ;) , ir kas nori pasiekti aukstumas, tepritaiko ji savo gyvenime. Paprasta? Deja, nea, taip tik atrodo :) Bet kai kam pavyksta.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių