Iranas pagamino naują bepilotį žvalgybos lėktuvą

Oficlialus Teherano televizijos kanalas „Press TV“ šeštadienį pranešė, kad Irano karinių pajėgų užsakymu šalies mokslininkai ir inžinieriai pagamino naują bepilotį žvalgybos lėktuvą „Shaparak“ („Drugelis“).

Lėktuvas gali žvalgyti teritoriją 50 kilometrų nuo bazės spinduliu, pakilti į 4572 metrų aukštį, išsilaikyti ore 3,5 valandos su kroviniu iki 8 kilogramų svorio. Lėktuve taip pat instaliuotos trys spalvotos skaitmeninės kameros, į valdymo centrą transliuojančios aukštos kokybės vaizdus. 

Skraidymo aparatas gali būti naudojamas karinėms užduotims, sienų apsaugai, gelbėjimo operacijoms, naftos vamzdynų būklės kontrolei ir kitoms operacijoms. Pastaraisiais metais Irano aviacijos pramonė pagamino kelių tipų bepiločių lėktuvų. Šalies žiniasklaida teigia, kad šių orlaivių negali užfiksuoti radarai.

Naujojo lėktuvo pristatymo metu Irano karinės pajėgos išplatino pranešimą, kuriame raminamos kaimyninės šalys - jame teigiama, jog sparčiai modernizuojama kariuomenė yra skirta tik gynybiniams tikslams, siekiant sumažinti galimų intervencijų pavojų. Kaip galima nuspėti, kaip pavojaus šaltinis omenyje turimos Vakarų šalys - pirmiausia JAV ir Izraelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vitus

Vitus portretas
Labai panašus į tą amerikiečių bepilotį lėktuvą, kuris neperseniausiai buvo pažeidęs Irano sieną ir kurį iraniečiai nusodino. Nejaugi taip greitai nukopijavo? Jei taip, tai jie tikri šaunuoliai.

JetRaptor

JetRaptor portretas
Tai kam fotke dedat rusisko t-50?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių