A. Butkevičius: ikiteisiminė ginčų komisija padėtų nevilkinti strateginių projektų

  • Teksto dydis:

Nauja ikiteisiminė ginčų komisija padėtų išvengti strateginių projektų vilkinimo teismuose, sako premjeras. Teisingumo ministerijai pavesta išnagrinėti galimybę įsteigti tokių ginčų komisiją, kuri greitai išnagrinėtų rangovų nesutarimus dėl viešųjų pirkimų.

„Jeigu čia (komisijoje - BNS) nepavyktų pasiekti sutarimo, tuomet pretenzijos, kaip ir numatyta Viešųjų pirkimų įstatyme, būtų pateiktos teismui“, - sakė Algirdas Butkevičius, penktadienį susitikęs su Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) vadove Diana Vilyte.

Anot jo, dabartinė ginčų sprendimo tvarka vilkina strateginius infrastruktūros, energetikos ir kitus projektus.

VPT vadovė BNS sakė, kad naujoji komisija sumažintų galimybę vilkinti projektus, dėl jų ginčijantis teismuose.

„Tokia mintis cirkuliavo jau ir anksčiau. Tokio tipo sprendimus turi latviai, kalbėjome su verslu, manome, kad tai pagreitintų procesus. Šitas projektas kol kas yra idėjos stadijoje. Reikia pasižiūrėti visas už ir prieš puses, o tik tada daryti sprendimus“, - BNS kalbėjo D.Vilytė.

Anot jos, keisti dabartinę praktiką svarbu ir pradedant skirstyti 2014-2020 metų Europos Sąjungos paramos lėšas.

Šiuo metu teismuose įstrigęs Vilniaus vakarinio aplinkkelio tęsinys - jį skundžia konkurse nedalyvavusios bendrovės „Latvijos tilti“ ir „Kauno keliai“. Apeliacinis teismas penktadienį turėtų nuspręsti, ar atnaujinti anksčiau žemesnio teismo sustabdytą konkursą.

Be šio, teismuose įstrigęs ir dar vienas svarbus projektas - „Via Baltica“ ruožo Kaunas-Marijampolė-Suvalkai plėtra. Jį taip pat apskundė „Latvijos tilti“ ir „Kauno keliai“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių