Apklausa: finansų įstaigų rizikos apetitas grįžta į priešpandeminį lygį

  • Teksto dydis:

Finansų įstaigų norimos prisiimti rizikos lygis 2021 m. antrą pusmetį padidėjo ir šiuo metu yra panašus į 2018 m. buvusį lygį, rodo naujausia apklausa dėl rizikų Lietuvos finansų sistemai. Padidėjęs rizikos apetitas signalizuoja, kad finansų įstaigos gali rinktis rizikingesnes investicijas, siekdamos didesnės grąžos, o kredito davėjai didina skolinimo apimtis, pranešė Lietuvos bankas (LB).

„Finansų įstaigų atsargumą atspindintis norimos prisiimti rizikos lygis rodo, kad apklaustų įstaigų veikla pamažu grįžta į įprastas vėžes, t. y. rizikos apetitas grįžta į priešpandeminį lygį. Tokią tendenciją patvirtina ir tai, kad trigubai išaugo apklaustų įstaigų dalis, kurios teigė, jog pandemija šių metų antrą pusmetį jų nepaveikė“, – sako Lietuvos banko Makroprudencinės analizės skyriaus vyresnysis ekonomistas Dovydas Poderys.

Apklausos dėl rizikų Lietuvos finansų sistemai apžvalgoje pateikiama informacija apie Lietuvos finansų sistemos dalyvių požiūrį į finansų sistemos stabilumą ir galimus iššūkius tvariai finansų rinkų raidai ateityje, apie tai, kaip bankų, draudimo bendrovių, investicinių fondų ir kitų finansų įstaigų atstovai vertina galimas grėsmes ir jų išsipildymo tikimybę.

Ji skelbiama du kartus per metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių