Apklausa: lietuviai savo automobilį keičia rečiausiai iš Baltijos šalių gyventojų

Lietuviai savo automobilį keičia rečiausiai iš Baltijos šalių gyventojų, rodo „Swedbank“ užsakymu atlikta gyventojų apklausa.

Kaip skelbiama pranešime, didžioji dalis latvių (60 proc.) ir estų (62 proc.) savo automobilius keičia praėjus 3–5 metams nuo jo įsigijimo ar dar trumpesniam laikotarpiui, tuo metu didesnė dalis lietuvių (55 proc.) automobilį naudoja 6–9 metus ar ilgiau. Pastaraisiais metais vis daugiau lietuvių renkasi įsigyti naujus ar apynaujus automobilius.

„Pastebime tendenciją, kad vis daugiau lietuvių renkasi keisti automobilį įsigydami naują ar kelerių metų senumo transporto priemonę. Praėjusiais metais stebėjome automobilių lizingo sutarčių šuolį, kai per 9 mėnesius mūsų klientai lizingu įsigijo 43 proc. daugiau automobilių negu per tą patį ankstesnių metų laikotarpį“, – pranešime cituojamas „Swedbank“ Vartojimo paskolų ir automobilių finansavimo departamento direktorius Tomas Pulikas.

Remiantis apklausos rezultatais, su savo automobiliais ilgiau nesiskirti yra linkę didesnes pajamas gaunantys gyventojai.

Gyventojų, kurie savo automobilius keičia itin dažnai, tai yra, kas 2 metus ar dažniau, dalis Lietuvoje sudaro 7 procentus. Latvijoje ir Estijoje dažnai automobilius keičiančių gyventojų dalis siekia po 9 procentus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
Ką tu gali keisti,pakeičiau per metus laiko 4 mašinytes, iškart parėjo mokesčiai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių