Apklausa: Lietuvoje – daugiausia taupančių gyventojų Baltijos šalyse

  • Teksto dydis:

Lietuvoje yra daugiausia taupančių gyventojų Baltijos šalyse, rodo naujausia apklausa.

Daugiausiai – 32 proc. – neturinčių santaupų žmonių yra Latvijoje, Estijoje – ketvirtadalis, o Lietuvos santaupų neturi tik apie penktadalis (18 proc.) šalies gyventojų, pranešė apklausą užsakęs „Luminor“ bankas.

„Luminor“ Kasdienės bankininkystės produktų skyriaus vadovė Aušrinė Mincienė teigė, kad dėl mažesnių pajamų ir brangstančio pragyvenimo dalis žmonių negali sutaupyti.

„Dalis gyventojų vis dar negali sutaupyti – tai lemia mažos pajamos ir brangstantis pragyvenimas, taip pat nemažai įtakos greičiausiai turi ir taupymo įpročių trūkumas“, – pranešime teigė A. Mincienė.

Lietuvoje trečdalio (32 proc.) žmonių santaupos siekia iki 5 tūkst. eurų, o daugiau nei 5 tūkst. eurų turi susitaupę 23 proc.. Latvijoje ir Estijoje iki 5 tūkst. eurų santaupų turi po 30 proc., o daugiau nei 5 tūkst. – atitinkamai 11 ir 28 proc.

„Luminor“ užsakymu gyventojų apklausą kovo mėnesį atliko tyrimų agentūra „Norstat“. Apklausoje dalyvavo apie 3 tūkst. 18-74 metų amžiaus respondentų Latvijoje, Lietuvoje ir Estijoje.


Šiame straipsnyje: lietuviaitaupymasapklausa

NAUJAUSI KOMENTARAI

o kur dingsi jei netaupysi?

o kur dingsi jei netaupysi? portretas
Iš kur piniga imsi kai kainos atominės o įstatymai žvėriški? Teisėsauga per akimirka sutvarkys kad žmogelis kad ir su šeima išeitu su ubago lazda padejes už delspinigius savo vieninteli busta...prekibcentriai jau ant tiek apnaglėjo ka ruošiasi supuvusi pasibaigusio galiojimo maista pardavinėt ..Pasižiūrėkit kap gyvena tos Europos šalys ir kap gyvenam mes. Darbas tas pats vartojimas irgi o algos kainos ir gyvenimo kokybė/kap ir šalies valdymas/skiriasi nuo musu Lietuvėlės kap diena nuo nakties
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių