Aplinkos apsaugos komiteto dėmesio centre – medžioklės

Trečiadienį  Seimo Aplinkos apsaugos komitetas nuotoliniu būdu rengia diskusiją dėl Medžioklės leidimų suteikimo, panaikinimo ir šios tvarkos kontrolės.

„Praėjusiais metais turėjome ne vieną skandalingą medžioklę, kurių tyrimai parodė, kad esama daug neskaidrumo medžioklių organizavime ir kontrolės užtikrinime. Taip pat nuo pat 2019 m., panaikinus medžiotojų sąvadą, nebuvo priimti nauji sprendimai, kurie užtikrintų medžioklių organizavimą ir apskaitą, taip pat būtina grąžinti diskusiją apie elektroninius medžioklės lapus“, – sako komiteto pirmininkė Aistė Gedvilienė.

Kaip pastebi A. Gedvilienė, praktika ir vasario pabaigoje pateikta Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ataskaita rodo, kad medžioklės leidimų išdavimas neužtikrina pakankamo skaidrumo bei gali sudaryti prielaidas pasireikšti korupcijai. Tokias išvadas pateikė STT, atlikusi teisės aktų, reglamentuojančių teisės medžioti suteikimą, panaikinimą, medžioklės kontrolę ir kitų procedūrų, vertinimą ir kritines pastabas dėl galimų korupcijos rizikų.

Diskusijoje kviečiami dalyvauti komiteto nariai, Specialiųjų tyrimų tarnybos, Aplinkos ministerijos, Aplinkos apsaugos departamento, Policijos departamento, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, Medžiotojų ir žvejų draugijos, Medžiotojų sąjungos „Gamta“, Sūduvos medžiotojų sąjungos, Ginklų pirklių asociacijos atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių