Aptars, kaip šiais metais didės ugniagesių atlyginimai

Penktadienį Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) organizuoja susitikimą su ugniagesių gelbėtojų profesinių sąjungų atstovais, kuriame bus aptariami visų grandžių ugniagesių atlyginimo klausimai.

„Labai gaila, kad besitęsiančios diskusijos su profesinėmis sąjungomis, kurių pozicijos dažnai išsiskiria, kartais neleidžia priimti sprendimų, kurie būtų naudingi ne tik mažiausiai uždirbantiems, bet ir turintiems didžiausią darbo stažą. Užuot mokant viršvalandžius, siūlome didinti pareigūnų pareiginės algos koeficientą, kuris turėtų įtakos pensijai. Deja, kuo ilgiau gaištame, tuo daugiau prarandame“, – išplatintame pranešime teigia departamento direktorius Saulius Greičius.

Ugniagesių gelbėtojų vadovo teigimu, būtina tvarkyti ir išbalansuotą darbo užmokesčio sistemą, kuri nemotyvuoja ir neskatina siekti karjeros.

PAGD informuoja, kad darbo užmokestis šiemet kilo dėl Vidaus tarnybos statuto ir pasikeitus pareiginės algos baziniam dydžiui. Bus siekiama, kad 2020 m. atlyginimai didėtų daugiau kaip 50 proc. pareigūnų ir kasmetinių vertinimų metu.

Ugniagesių atlyginimų klausimas ypač aktualus pasidarė po 2019 spalį Alytaus miesto padangų perdirbimo įmonėje „Ekologistika“ kilusio didžiulio gaisro. Didesnių atlyginimų reikalaujantys ugniagesiai organizavo diskusijas su Seimo nariais, rengė protestus prie Seimo.

Visgi Seimas, tvirtindamas 2020 metų valstybės biudžetą, nepritarė siūlymui skirti PAGD prašomus papildomus 9 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių