Ar transporto lengvata bus taikoma visiems moksleiviams?

Transporto lengvatą siūloma taikyti ne tik mokiniams nuo 7 iki 10 metų, bet ir mokiniams nuo 10 iki 19 metų, kurie mokosi mokyklose pagal bendrojo ugdymo programas.

Tokias Transporto lengvatų įstatymo pataisas įregistravusi Seimo narė konservatorė Rasa Petrauskienė siekia sudaryti vienodas sąlygas visiems mokiniams važiuoti tiek miestų, tiek priemiesčių maršrutų viešuoju transportu, suteikiant jiems vienodas lengvatas.     

Jeigu Seimas pritartų, ir vyresni mokiniai turėtų teisę įsigyti vienkartinį arba terminuotą vardinį važiavimo tolimojo ir vietinio (priemiestinio) reguliaraus susisiekimo autobusais, keleiviniais traukiniais, reguliaraus susisiekimo laivais ir keltais bilietą su 50 procentų nuolaida. Tokios lengvatos siūloma netaikyti pilnamečiams asmenims, kurie mokosi pagal suaugusiųjų pradinio, pagrindinio, vidurinio ugdymo programas.

„Projekto rengimą paskatino gyventojų susirūpinimas tuo, kad šiuo metu ne visi mokiniai gauna lengvatas važiuoti viešuoju transportu priemiesčiuose“, – sako įstatymo pataisų iniciatorė Seimo narė R. Petrauskienė.

Toks pakeitimas leistų pasiekti, kad vyresni mokiniai nebebūtų galimai diskriminuojami nepagrįstai neskiriant jiems nuolaidų ir jie galėtų važinėti į ir iš mokyklos su lengvatiniais bilietais, taip sudarant visiems mokiniams vienodai palankias sąlygas.

Pagal šiuo metu galiojančias Transporto lengvatų įstatymo nuostatas teisė įsigyti vienkartinį arba terminuotą vardinį važiavimo tolimojo ir vietinio (priemiestinio) reguliaraus susisiekimo autobusais, keleiviniais traukiniais, reguliaraus susisiekimo laivais ir keltais bilietą su 50 procentų nuolaida suteikiama vežamiems vaikams nuo 7 iki 10 metų, tačiau mokiniai nuo 10 iki 19 metų tokios teisės neturi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių