A. Armonaitė: išaugęs atleidimų skaičius nėra didelė problema

Užimtumo tarnybai pranešus apie šiemet beveik dukart išaugusį įspėtų apie atleidimą darbuotojų skaičių, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė teigė nemananti, kad tai yra didelė problema. Vis dėlto ministrė tikisi, kad situacija stabilizuotis.

„Šiuo metu nemanau, kad tai yra reikšminga problema, bet tikimės, kad kažkaip ta situacija stabilizuosis. Nesinorėtų, kad didėtų atleidimų skaičius“, – žurnalistams pirmadienį sakė A. Armonaitė.

„Viskas yra susiję. Matyt, įmonės irgi dėliojasi savo planus, mato prognozes, lėtėjimą. Tai nėra kažkokia staigmena“, – teigė ministrė.

Užimtumo tarnyba pirmadienį pranešė šiemet gavusi 52 pranešimus apie numatomus grupės darbuotojų atleidimus – pagal juos numatoma atleisti per 4,4 tūkst. žmonių – beveik dukart daugiau nei pernai (2,3 tūkst.). Pasak tarnybos, tai lėmė įtempta geopolitinė situacija pasaulyje bei energetikos krizė.

Pasak Užimtumo tarnybos direktoriaus pavaduotojo Gyčio Darulio, dažniausiai nurodomos atleidimų priežastys – darbo organizavimo pakeitimai, dėl susitraukusių užsakymų ir mažėjančios veiklos darbuotojų funkcijos tampa perteklinės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Neber kantrybes

Neber kantrybes portretas
Kada visi sitie klounai atsidurs politiniame siukslyne?

Taip

Taip  portretas
Armonaitei tai tikrai ne problema ji alga gaus o kur atleistas žmogui rasti kitą darbą kada viskas mažinama o jau pas privatininka dirbti tai atleisk Viešpatie dirbau tai zinau

Anonimas

Anonimas portretas
Na jo tiltų nuo kurių galima nušokti nepritruks
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių