A. Armonaitė: siūlau, kad Lietuvos darbo rinkoje kurį laiką nedalyvavę asmenys mokėtų mažesnį GPM

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė siūlo, kad Lietuvoje kurį laiką nedirbę asmenys įsidarbinę galėtų mokėti mažesnį gyventojų pajamų mokesčio (GPM) tarifą.

„Siūlau, kad kurį laiką Lietuvos darbo rinkoje nedalyvavę asmenys mokėtų mažesnį gyventojų pajamų mokestį, kaip kad Danijoje, Nyderlanduose, Švedijoje ir kai kuriose kitose šalyse. Idėja jau buvo nuskambėjusi, jai reikia daugiau politinio palaikymo. Aš toliau siūlysiu dėl jos diskutuoti“, – pirmadienį atsakydama į žurnalistų klausimus kalbėjo A. Armonaitė.

Tuo metu planus dėl Laisvės partijos rinkimų programoje kelto tikslo šalyje įvesti nulinį tarifą reinvestuojamam įmonių pelnui ministrė žada pristatyti ateityje.

„Dėl neapmokestinamo paskirstyto pelno, ko gero, atskirai pristatysime, kaip matome ir kokie yra pasiūlymai“, – sakė ji.

ELTA primena, kad šią valdančiosios Laisvės partijos programoje įrašytą iniciatyvą taikyti nulinį tarifą reinvestuojamam pelnui lapkričio pabaigoje skeptiškai įvertino ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė. Premjerė akcentavo, kad, siekiant atsiriboti nuo išankstinių asmeninių vienos ar kitos pusės įsitikinimų, pirmiausiai šiuo klausimu reikėtų sulaukti Finansų ministerijos mokesčių peržiūros grupės išvadų.

Pasak Vyriausybės vadovės, Finansų ministerija turėtų įvertinti, ar tikrai, nusprendus nebetaikyti pelno mokesčio reinvestuojamam pelnui, ekonominė nauda atsvertų galimus valstybės biudžeto praradimus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Minimaliu darbu i valias

Minimaliu darbu i valias portretas
O kam? Geriau jiems pasalpas nuimti tokiems. Tada gales stugauti neturedami ka esti, jei ir toliau nenores dirbti uz minimuma.

bob

bob portretas
uztiaks reklomoti kiek viena diena ta narkomane

bukalauro

bukalauro portretas
protelis8
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių