Iš aukštosios mokyklos – į Užimtumo tarnybą

Grįžti į straipsnį

Aišku,

Aišku, portretas
kad švietimo sistema sugriuvusi, mokytis vaikai jau nebegali, iš 10 tik 1 yra apysveikis, bet ir tas gali būti iš tų, kur nevedžiotas pas medikus tikrinti ar kur tolimam kaime gyveno. AUkštasis mokslas - tragedija. Diplomai išduoti po 1990 m yra beverčiai, juos drąsiai galima nuleisti į unitazą ir užmiršti.

nuomonė

nuomonė portretas
Jaunimas ligotas, daug narkomanų, o šie yra be tikslų. Vadovauja darbovietėse ir kažkokius verslus turi idiotukai, dažnas tiesiog gavęs močiutės ar tėvų pinigų ir įsteigęs uab, paskui rėkia ir stebisi, kad niekas neina dirbti pas jį. Kai kurie universitetai visuomenės dugnu tapusių dr ir prof bei kitų dėstančiųjų ten padugnių sankaupos, praktinio patyrimo neturi, ko jie gali išmokyti studentus - parazitavimo ir kyšių ėmimo. Turim net vieną universitetą žmonių Asilų mokykla vadinamą kur daugiausia teisėjus ir prokurorus, valdininkus rengia. Ten lygis itin žemas. Diplominiai ir kursiniai darbai ten perkami pagal skelbimus. Dažnas studentas ar gavęs ten diplomą yra žinomų verslininkų, buvusių aukštų valdininkų, viceministrų, ministrų vaikai, žmonos, kiti jų artimieji, sugulovės, berniukai-saldainiukai. Juokiasi visi iš to universiteto, nė vienas save gerbiantis darbdavys absolventų iš Asilų šūlės neima. Teisininkės su magistrų diplomais peša vištas JK ar nagus klijuoja, senių išmatas valo

To: Gali

To: Gali  portretas
O tai emigravęs bankininku dirbsi, ne fizinį darbą ?

Tam:Gali

Tam:Gali portretas
Pabaig suvirintojų kursus ir jeigu rankos auga ne iš subinės, darbo turėsi kiek norėsi be jokio stogo.

Kolegija papurtykite gerai

Kolegija papurtykite gerai portretas
Kolegija papurtykite gerai. Kai kurios mirusios visai.

Gali

Gali  portretas
pabaigt ką nori, bet jei neturėsi "stogo" normalaus darbo negausi... Dirbsi labai mažai apmokamą arba fizinį darbą... Kita išeitis - emigruot ir viską pradėt iš naujo...

Tam: Anonimui Pydarui

Tam: Anonimui Pydarui portretas
Kai žmogus mažumėj negauna žinių apie tai, kaip veikia pasaulio ir visuomenės dėsniai, jis ir suaugęs nesugeba tų dėsnių efektyviai taikyti. Galvoje veikia visai kiti, nerišlūs, realybės neatitinkantys procesai. Žmogus tampa nepagydomu robotu, vartotoju, nemąstančiu sistemos vergu....aš jums ne mama - nei tėvas, tik neatiduokite santaupų.

Realybė

Realybė portretas
Man KU apsigynus daktaro disertaciją, buvo pasiūlytas 0,3 etato krūvis. Klanams nepriklausiau, gal dėl to.

To: Sunku

To: Sunku portretas
Tai universitetai juk ne priverstinai specialistus ruošia. Patys žmonės pasirenka nereikalingų rinkai profesijų, kad tik gautų diplomą.Todėl tokiems darbą susirasti tikrai sunku.

S.S.S.

S.S.S. portretas
Gal iš jų ir atsiranda tikrų specialistų, bet dauguma tai tik tik diplomo mokinasi, nesvarbu kokiais pažymiais, svarbu pabaigti.

Tam: Anonimui Pydarui

Tam: Anonimui Pydarui portretas
Liaudis verta savo valdžios, kadangi ne kas kitas, o liaudis renka sau valdžią. Taip kad - kokia liaudis, tokia ir valdžia, atitinkamai - gyvenimas. Ne valdžia kalta , kad mes ją išrinkome. Mes kalti, kad tokią valdžią išrinkome. Štai toks vat paradoksas. Liaudis vis užlipa ir užlipa ant to pačio grėblio.

Tam: sunku

Tam: sunku  portretas
Taip, sunku susirasti darbą tiems, kas mano, kad įsigijęs universitetinį išsilavinimą jis gaus šiltą vietą biure, automobilį ir kelių tūkst. atlyginimą. O pabandyklit surasti savo darbą suprantantį elektriką, stalių, mūrininką ir t.t. Jie turi užsakymų pusei metų į priekį ir patys sau tvarko darbus kaip jiems patinka. O tu turi laukti kol jie atsilaisvins. Aš nekalbu apie tuos, kurie duoda skelbimus- klijuojame plyteles ar pan. Aš kalbu apie mokančius, norinčius ir galinčius dirbti.

Ko nors verti jaunuoliai

Ko nors verti jaunuoliai portretas
Darbą gauna dar pirmame kurse, vos pastebėjus jų gabumus.

Kokie dar specialistai

Kokie dar specialistai portretas
Nebent nusirašinėjimo, laboratorinių, kursinių ir baigiamųjų darbų pirkėjai bei prisirūkė kanapių - šikimo dušuose profesionalai.

Anonimas

Anonimas portretas
GEREJA ! DDDD

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Kokia valdžia toks ir gyvenimas....

Apie pasalpinius

Apie pasalpinius portretas
Aukstosios mokyklos aukletiniai bent jau dirbti nori. Kai didele dalis valstieciu ir darbininku kuomo atatovai sedi ant pasalpu ir apie minimalu atlyginima pagal ju sugebejimus net nesvajoja,

Sunku

Sunku portretas
Lietuvoje surasti darbą, už kurį galėtum pragyventi, o kartais universitetai specialistus ruošia, bet jų mūsų rinkai visai nereikia

Pafa

Pafa portretas
Tikra šiknaskylė šita lietuva. Su savo šikniais mobinginiais darbdaviais. Nėra čia normalių verslininku nebent tik vienetai..

Galerijos

Daugiau straipsnių