Pereiti į pagrindinį turinį

Bendrovės šiemet aktyviau teikė finansines ataskaitas

2017-12-28 10:35
BNS inf.

Lietuvos bendrovės ir kiti juridiniai asmenys šiemet aktyviau teikė finansines ataskaitas nei pernai, tačiau nemaža dalis šią prievolę turinčių įmonių ar organizacijų vis dar nutyli savo finansinius duomenis.

A. Ufarto / BFL nuotr.

Registrų centro duomenimis, 2016 metų finansines ataskaitas pateikė 79,8 tūkst. juridinių asmenų - beveik pusė visų turinčiųjų tai daryti (161 tūkst.) Prieš metus tokių įmonių buvo daugiau nei 77 tūkst. iš beveik 159 tūkstančių.

Finansinius duomenis už praėjusius metus pateikė 64,6 tūkst. uždarųjų akcinių bendrovių, 332 akcinės bendrovės, beveik 5 tūkst. mažųjų bendrijų, 3,8 tūkst. viešųjų įstaigų, 4,5 tūkst. asociacijų, 338 labdaros ir paramos fondai, 274 individualios įmonės ir dar beveik 1 tūkst. kitų teisinių formų organizacijų.

Registrų centras, siekdamas didinti skaidrumą ir ragindamas įmones teikti savo finansinius duomenis, savo interneto tinklapyje viešai skelbia informaciją apie finansinių ataskaitų nepateikusias įmones. Nuo 2016 metų kredito biuras "Creditinfo" prievolės teikti finansinius duomenis nesilaikančioms įmonėms neskaičiuoja kredito reitingo, pagal kurį įmones įprastai vertina bankai, lizingo bendrovės, draudimo ar kitos įmonės.

Už metinių finansinių ataskaitų rinkinių nepateikimą teismo sprendimu gali būti skirta bauda nuo 200 iki 3 tūkst. eurų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų