Bus pasirašytas memorandumas dėl 5G ryšio diegimo Lietuvoje

Susisiekimo ministerija, skatindama tvarią penktosios kartos judriojo ryšio (5G) ryšio plėtrą ir bendradarbiavimą tarp valstybės institucijų bei suinteresuotų šalių, inicijuoja memorandumą dėl 5G ryšio diegimo Lietuvoje.

Antradienį memorandumą pasirašys susisiekimo ministras Marius Skuodis, Ryšių reguliavimo tarnybos, VšĮ „Plačiajuostis internetas“, VĮ Lietuvos automobilių kelių direkcijos, AB „LTG Infra“, Lietuvos savivaldybių asociacijos ir telekomunikacijų bendrovių „Telia“, „Bitė“, „Tele2“ vadovai.

Memorandumu siekiama užtikrinti efektyvią ir koordinuotą 5G ryšio plėtrą, įskaitant nepertraukiamą 5G ryšį tarptautiniuose transporto koridoriuose „Via Baltica“ ir „Rail Baltica“ bei elektroninių ryšių tinklų, galinčių užtikrinti ne mažesnę kaip 100 Mbps ryšio spartą, prieinamumą bent 95 proc. Lietuvos namų ūkių.

Planuojama, kad itin spartus 5G ryšys iki 2023 m. veiks 5 didžiausiuose Lietuvos miestuose, o iki 2025 m. – ir visų miestų teritorijose, tarptautiniuose transporto koridoriuose, taip pat valstybinės reikšmės keliuose, geležinkeliuose ir uostuose.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kovas

Kovas portretas
Egzekucija paskiepytiems ...

Vartotojas

Vartotojas portretas
Kam tas 5g reikalingas? Debilai nori savo galvas į mikrobangę ikišti:)

Kaunietis

Kaunietis portretas
Einu aliuminio folijos ieskoti,kad pasidaryti šalma
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių