Pereiti į pagrindinį turinį

D. Budrys: Baltijos valstybių įmonė gali būti įkurta balandį

2014-01-28 13:59
BNS inf.
Š. Mažeikos /BFL nuotr.

Bendra Baltijos valstybių „Rail Baltica“ projekto įmonė galėtų būti įsteigta balandį, teigia naujai įkurtos „Lietuvos geležinkelių“ antrinės įmonės „Rail Baltica statyba“ vadovas Dainius Budrys.

„Jeigu mes susitarsime dėl bendros akcininkų sutarties, kuri yra, sakykime, pirmas kuolelis šito projekto pradžiai, o aš tikiu, kad projektas vertas dėmesio ir matau ekonominę naudą. Galbūt pavyktų bendrą įmonę įsteigti dar balandžio mėnesį“, - interviu BNS sakė D.Budrys.

Pasak jo, kada galima tikėtis tolimesnių veiksmų - finansavimo prašymo, projektavimo, kol kas neaišku.

D.Budrys teigė, kad techniškai Lietuva yra pasirengusi įsteigti bendrą įmonę: „Susitarus, Lietuva galėtų tai daryti, kad ir rytoj. Ar pasiruošę mūsų kaimynai latviai ir estai - nežinau.“

Bendra Baltijos valstybių įmonė turėjo būti įkurta dar sausio pradžioje, tačiau dėl Vilniaus prijungimo prie transeuropinės vėžės, tarp šalių kilo nesutarimai. Estija laikosi pozicijos, kad Lietuvos sostinė turėtų būti prijungiama arba vėlesniame etape, arba finansuojant Lietuvos lėšomis. Tuo tarpu Lietuvos premjeras Algirdas Butkevičius ir susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius teigia, kad vėžė turėtų būti finansuojama bendromis projekto lėšomis.

Estijos iniciatyva, Vilniaus klausimas bus keliamas Baltijos šalių premjerų susitikime kitą savaitę. Lietuvos derybinės grupės, kuri tariasi dėl bendros įmonės įkūrimo, vadovas Arenijus Jackus BNS yra sakęs, kad neišsprendus Vilniaus klausimo politiniu lygiu, šalys negalės pasirašyti akcininkų sutarties.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų