Pereiti į pagrindinį turinį

D. Grybauskaitė susitks su JAV verslo tarybos nariais

2015-07-09 04:18
BNS inf.
V. Skaraičio / BFL nuotr.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį susitiks su Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) verslo tarybos nariais ir aptars Lietuvos verslo ir investicinę aplinką.

Susitikime dalyvaus JAV bendrovių „Exelon Nuclear Partners“, „Fluor“, „Phillip Morris“, „Western Union“, „Strategic Staffing Solutions“, „Thermo Fisher Scientific“, „Parsons“, „Maersk“ atstovai, pranešė prezidentės spaudos tarnyba.

„Amerikos-Lietuvos verslo taryba yra svarbiausia verslo asociacija, plėtojanti Jungtinių Valstijų ir Lietuvos verslo ryšius. Tarybos narės yra svarbiausios ir didžiausios Europoje įsikūrusios JAV kompanijos, kurios tvirtai remia TPIP, nes tokiu būdu bus stiprinama JAV ir Europos ekonominė integracija“, - pranešime spaudai cituojam JAV ambasadorė Lietuvoje Deborah McCarthy (Debora Makarti).

JAV verslo taryba Lietuvoje liepos 7-9 dienomis taip pat susitiks su premjero administracija bei su Energetikos, Finansų, Krašto apsaugos, Sveikatos, Ūkio ir Vidaus reikalų ministerijų atstovais. Susitikimų metu bus aptariami planuojami Darbo kodekso pakeitimai, Lietuvos saugumo sąlygas. Be to, bus aptariama Lietuvos vadovų parama Transatlantinei prekybos ir investicijų partnerystei.

Lietuvos ir JAV verslo tarybos veiklą prieš dvejus metus inicijavo pati D.Grybauskaitė. Tai pirmoji asociacija Lietuvoje skirta išskirtinai abiejų šalių ekonominio bendradarbiavimo skatinimui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų