D. Kreivys: Vengrijos pozicija dėl rusiškos naftos nepriimtina

Europos Sąjungai (ES) svarstant 6-ąjį sankcijų Rusijai paketą, siūlant įvesti embargą naftai, Vengrijos ir kitų Europos Sąjungos šalių norą toliau importuoti naftą iš Rusijos Lietuvos energetikos ministras laiko nepriimtinu.

Pasak Dainiaus Kreivio, rusiškos naftos pirkimą šalys turi nutraukti kuo greičiau.

„Tai nepriimtina. Manau, kad kiekvienas iš Rusijos nupirktas naftos lašas finansuoja žudymus Ukrainoje. Manau, kad kiekvienas iš mūsų per kiek įmanoma trumpiausią laiką turėtų sustoti pirkti bet kokius energetikos išteklius iš Rusijos, ir Lietuva šiuo atveju yra pasiruošusi būti pavyzdžiu“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė D. Kreivys po oficialios magistralinio dujotiekio tarp Lietuvos ir Lenkijos (GIPL) atidarymo ceremonijos Jauniūnuose netoli Vilniaus

Lenkijos klimato ir aplinkos ministrė Anna Moskwa (Ana Moskva) diskusijas dėl sankcijų palygino su polemika sprendžiant klimato kaitos ir dekarbonizacijos klausimus.

„Kai mes (Lenkijos politikai – BNS) sakėme Europos šalims, kad transformacija (mažinant priklausomybę nuo anglies – BNS) per labai trumpą laiką neįmanoma dėl infrastruktūros trūkumo, finansinių ir socialinių iššūkių, mes girdėjome, kad turime būti ambicingi“, – Jauniūnuose sakė A. Moskwa.

Pasak jos, energetinis saugumas šiandien yra svarbiausias klausimas.

„Todėl visoms Europos šalims, kurios yra prieš visiškas sankcijas rusiškam iškastiniam kurui , mes sakome: turime būti ambicingi, solidarūs, mes turime siekti to paties tikslo“, – sakė Lenkijos klimato ir aplinkos ministrė.

Europos Sąjunga šiuo metu svarsto 6-ąjį sankcijų paketą Rusijai, vasario pabaigoje pradėjusiai karą Ukrainoje. Paketu siūloma uždrausti rusiškos naftos importą, tačiau ne visos bloko narės tam pritaria, viena tokių – Vengrija.


Šiame straipsnyje: GIPLDainius KreivysVengrijarusiška naftakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių