Darniam judumui – šimtai milijonų eurų

Lietuvos regionai gali pretenduoti į beveik 332,6 mln. eurų ES fondų investicijas darniam judumui miestuose skatinti.

Lėšos skiriamos savivaldybių viešojo transporto parkams atnaujinti, alternatyviųjų degalų įkrovimo ir papildymo infrastruktūros plėtrai, pėsčiųjų ir dviračių takams ir kitoms judumo miestuose planuose numatytoms priemonėms.

Pasak susisiekimo ministro Mariaus Skuodžio, šių investicijų išskirtinumas – savivaldybės galės pačios pasirinkti efektyviausią būdą, kaip pasiekti tikslus. Dėl to Susisiekimo ministerija regionams perduoda daugiau kaip 40 proc. savo administruojamų ES fondų investicijų.

Didžiausia skiriamo finansavimo dalis – 160 mln. eurų – numatoma savivaldybių viešojo transporto parkams atnaujinti.

Didžiausia finansavimo dalis – 160 mln. eurų – numatoma viešojo transporto parkams atnaujinti.

Dviračių ir pėsčiųjų takų infrastruktūros plėtrai miestuose numatyta 100 mln. eurų, kitoms priemonėms, prisidedančioms prie šiltnamio efektą sukeliančių dujų mažinimo, – 56,5 mln. eurų. Alternatyviųjų degalų įkrovimo ir papildymo infrastruktūros plėtrai savivaldybės galės panaudoti daugiau kaip 16 mln. eurų.

Investicijos pasieks visus šalies regionus. Savivaldybių, kurios 2014–2020 m. laikotarpio ES fondų lėšomis jau yra pasirengusios darnaus judumo planus ir gali pretenduoti į naujo laikotarpio Investicijų programos finansavimą, yra aštuoniolika: tai miestai, turintys daugiau kaip 25 tūkst. gyventojų, ir kurortai.

Panašias veiklas kitose 42 savivaldybėse – mažesniuose miestuose ir rajonuose – numatoma finansuoti pagal ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo planą „Naujos kartos Lietuva“, finansuojamą ES ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės „NextGenerationEU“ lėšomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

G

G portretas
Paspirtukam viską išleiskit ir rami galva....

Aras

Aras portretas
Gal pavadinimą reikėtų pakoreguoti - vietoj "darniam" naudoti "durnam". Labiau atitiktų esmę

Kol jus

Kol jus portretas
judinsites - kazkas isvogs simtus milijonu! Nagi,kralikeliai - pasijudinam!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių