Degalinių kainų tyrimas: naftos kaina juda link 90 JAV dolerių už barelį

Sausio mėnesio pigiausių A95 benzino, dyzelino ir suskystintų automobilinių dujų reitinguose vienareikšmiu lyderiu išlieka degalinė „Jozita“, skelbia portalas Pricer.lt. A95 markės benzino aukščiausia kaina buvo „Circle K“ degalinėje, brangiausias dyzelinas degalinėje „Ecoil“, aukščiausia automobilinių dujų kaina buvo degalinėje „Viada“.

Kainų palyginimo portalas Pricer.lt sausio 14 d. atliko degalų kainų tyrimą populiariausiose šalies degalinėse ir sudarė reitingą, kur pildamiesi degalus gyventojai galėtų sutaupyti.

Kainų palyginimo portalo Pricer.lt duomenimis, sausio 14 d. A95 markės benzino aukščiausia kaina buvo „Circle K“ degalinėje – 1,519 euro už litrą. „Viados“ degalinėje jis kainavo 1,509, „Neste“ – 1,459, o „Jozitos“ degalinėje jis buvo pigiausias – 1,35 euro už litrą. Skirtumas tarp mažiausios ir didžiausios A95 benzino kainų – 16,9 cento litrui, arba 12,52 proc.

Dyzelino kainos išsidėstė taip: pigiausias dyzelinas „Jozitos“ degalinėje – 1,280, o brangiausias degalinėje „Ecoil“ – net 1,459 euro už litrą, „Circle K“ degalinėje jis kainavo 1,419, „Viada“ – 1,409, „Neste“ – 1,359. Skirtumas tarp mažiausios ir didžiausios dyzelino kainų – 17,9 cento litrui, arba 13,98 proc.

Mažiausia automobilinių dujų kaina buvo irgi „Jozitos“ degalinėje – 0,64 euro, „Skulas“ su 0,649 euro kaina užėmė antrą vietą, „Stateta“ ir „Orlen Lietuva“ su 0,689 euro pasidalijo trečią ir ketvirtą vietas, brangiausios dujos – degalinėje „Viada“ – 0,769 euro. Skirtumas tarp mažiausios ir didžiausios automobilinių dujų kainų – 12,9 cento litrui, arba 20,2 proc.

Naftos kaina juda link 90 JAV dolerių už barelį. Veikiama geopolitinių įtampų, augančio vartojimo bei gavybos ribojimų, naftos kaina verčia rinkos ekspertus diskutuoti apie 100 JAV dolerių ribą.

Pastarųjų dienų kainų ralį iš dalies lėmė padidėjusi geopolitinė įtampa Artimuosiuose Rytuose ir Rusijos bei Vakarų priešprieša dėl Ukrainos.

Lenkija nuo vasario 1 dienos laikinai stabdys pridėtinės vertės mokesčio (PVM) taikymą maisto produktams ir sumažins PVM tarifą degalams. Šis sprendimas, kurio tikslas yra sumažinti infliaciją vartotojams, galios šešis mėnesius. PVM benzinui ir dyzelinui turėtų mažėti nuo dabar 23 iki 8 proc., tai degalų kainą atpigins iki 15 centų už litrą. Lenkijoje jau dabar degalai pigesni, po PVM sumažinimo dar labiau atpigs. Reikšmingas degalų kainų skirtumas mažins pardavimus degalinių operatorių Lietuvoje bei gali atsiliepti įspūdingomis nesurinktų akcizų ir PVM sumomis valstybės biudžete, pažymima Pricer.lt pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pensininkė

pensininkė portretas
Kažkada nafta kainavo 110 dolerių už barelį tada benzinas kainavo iki 1,3 Lt už benzino litrą KAIP TAI SUPRASTI IR TAIP ATRODO VISOS KAINOS PASKITINIU METU VISKĄ REIKIA DAUGINTI IŠ 2 AR NET 2,5

Kur bejudetu

Kur bejudetu portretas
tos kainos,pas mus,kol nera visuotiniu streiku - juda tik aukstyn...

Anonimas

Anonimas portretas
Paaiškinkite žmonėms ką reiškia barelis,ne visi manau žino, todėl lygintis su ju kainomis Lietuvai nereikėtų. Nes ir pragyvenimo lygis Lietuvoje ,ubagų šalių blygis ir kainos negali būti didesnės Lietuvoje .Nusibodo su nusikaltėliais,nusikaltėlių šalyje Lietuvoje kalbėti ,nes jiems nesuprantama ,kad kiekvienas Lietuvoje privalo gyventi garbingai ,uždirbti tiek kiek kitose garbingose šalyse. Kur savo žmones gerbe ir tarnauja žmonėms.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių