Dėl SGD terminalo laužytos ietys

Grįžti į straipsnį

gerulis

gerulis portretas
A tie kur dar tebegrybauja iš Valstybės iždo pinigus, tik dabar truputi mažiau :)))

as

as portretas
didžiausia šimtmečio afera

Blinda

Blinda portretas
Per krize pasiskolino uz nezmoniskus procentus, uz laiva permokes 5 kartus... Kas tasko Lietuvos milijardus ir neduoda Lietuvos zmonems "ikvepti gryno oro"?!

>as

>as portretas
todėl mokame kad ES-as davė pinigus SDT su sąlyga kad vienas terninalas turi būti visom 3 pabaltijo šalim(mes pagal Lenkijos dydį-smulkmė).Bet mūsų Lt.hytrasikniai iš unaro tik bac ir vieni niekam nieko nesake nusitėškė tą dujų laivo nuomą be jokių kitų finansavimų apart Tautos kišenės - LR biudžeto.Ir sunkiai suvokiamų protu, įsipareigojimų krūvos.Už 2 tokių laivų pirkimo kainą.Manau kad ta afiora buvo padaryta todėl kad ir norvegam ir mūsiškiam kliuvo kosminiai atkatai ir plovyklos

as

as portretas
Kodel lenkams dali duju terminalo kainos padenge ES, o mes mokame is savo kisenes ? Gal mes turtingesni uz lenkus, ir mums ES pinigu nereikia ? O gal mes turtingesni uz norvegus ir galime neprasyti ju finansines paramos, ir netgi pasiskoline 308 milijonus dar juos suselpti ?

turime progą ,nes

turime progą ,nes   portretas
artėja rinkimai - šluoti iš valdymo visus , kurie nesugebėjo "suskaičiuoti " kiek toks didelis laivas mums kainuos ...gana tyčiotis ..".politinė pusė " turėjo būti , tik kodėl tokia didelė ir brangi ? Ar buvusiems todėl ir baisu ,nes dergia kiek gali ir kur gali bei negali , nes dabartinė valdančioji dauguma skaičiuoja biudžetą ? Todėl bijote komisijų ? Manau taip ...todėl per rinkimus balsuosiu už "valstiečius " - norėčiau , kad paaiškėtų ir laivo " juodoji buhalterija " .

ir pensijos ir algos "išėjo " o dujų kaina gyventojams kyla

ir pensijos ir algos "išėjo " o dujų kaina gyventojams kyla portretas
....dėkojo buvusiam Vyriausybės vadovui Andriui Kubiliui už „dovaną“ Lietuvai. Jo teigimu, Norvegijos kompanija „Hoegh LNG Limited“ už laivą „Independence“ Korėjos laivų statyklai MOKĖJO 220 mln. eurų, o Lietuvai jis KAINUOS per 700 mln. eurų. Tokią 10 metų to laivo nuomos sutartį sudarė A.Kubiliaus Vyriausybė. „Nuoma praėjus ketveriems metams yra nebepakeliama. DABARTINĖ VYRIAUSYBĖ YRA PRIVERSTA SKOLINTIS 308 mln. eurų, kad sumažintų nuomą likusiems 6 metams. Užuot už 220 mln. eurų A.Kubiliaus Vyriausybė būtų nupirkusi tą laivą. Dabar tik didinami įsipareigojimai net iki 2044 metų. Per 30-ies metų laikotarpį iš viso sumokėsime per 1 mlrd. 400 mln. eurų“, - dėstė A.Skardžius ----------- P.S. klaikios sumos ... todėl man klaikūs ir "patriotai ", kurie nesugebėjo numatyti rizikų , o gal "dėjo " ant visų ir gyvena iš mūsų mokamų pinigų ? kodėl laivas ofšore ?

tai

tai portretas
> Algis. Galima išsamiau apie tai , kaip Klaipėdos SGD terminalas sumažino pasaulines dujų ir naftos kainas?

Algis

Algis portretas
Terminalas sumažino dujų kainą. Apsimoka nuomoti ar ne reikia spręsti skaičiuojant - kas brangiau: mokėti laivo nuomą, ar palūkanas už kreditą. Visi čia pasisakę skaičių nežino ar nesako todėl jų kalbos nieko vertos. Yra ir politinė reikalo pusė. Dėl jos atsirado dujų terminalas Kaliningrade ir jų suskystinimo įmonė Lugoje. Jiems tai kainavo nepalyginamai brangiau nei mums. Dabar matome kiek visiems kainuoja politinis nepasitikėjimas.

Klausimėlis

Klausimėlis portretas
Kada mes išbrisime iš tos politikų ir būsimų prezidenčių sukurtos pelkės?

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
Kam tos dujos paprastiems žmonėms. Yra puiki priemonė švariai ir neteršiant aplinkos šildytis namus. Tai sistema oras-vanduo. Tik valdžia daro viską, kad žmonės nesinaudotų ekologiškomis priemonėmis. Ėmė ir pakėlė elektros kainą. Nors aplinkui yra pakankamai daug pigios elektros. Mus kažkodėl verčia pirkti brangesnę?

Petrui

Petrui portretas
matyt gerai uždirbi kad siūlai įstatymu priversti LR piliečius pirkti tas auksines dujas?lllllO kur laisvosios rinkos dėsniai? O ką daryti tam, kuris be turto ir to pačio namo užgyvento rusų laikais, nieko daugiau neturi (šiais laikais tik 1/5 lietuvių gali kažką - tai užgyventi)? Taigi antstolių šienaujamos pievos ir eilės prie konteinerių atsiras. Štai ir visa gerovė Lietuvai..

as - sdg

as - sdg portretas
,,...norvegai nesutiko is karto parduoti laivo..." o kas vertė pirkti ar nuomotis iš norvegu, gal Maskva, gal Briuselis ?

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
sdg.Informuoto ir mąstančio žmogaus komentaras.Aš irgi būdamas jūsų vietoje neiškęsčiau nepakomentavęs bananų ir pyragaičių su kopūstais prekeivų blevyzgas.

Petras

Petras portretas
Nėra tas terminalas per didelis, reikia tik didinti dujų vartotojų skaičių, įvedant ekologijos mokesčius už pečių kūrenimą, nutiesti dujotiekius ir į mažesnes gyvenvietes. Priimti Įstatymą, kad visi namai, kur tai įmanoma, būtų šildomi centralizuotai ar dujomis. Išėjau savaitgali pasivaikščioti, tai per Mažąjį kaimelį pereiti neįmanoma, tas pats ir Parko g. rajone. Beveik iš visų namų rūksta baisūs juodi dūmai, kažkas anglis kūrena, kažkas prie gatvės kažkokių atliekų iš baldų gamyklos parsivežęs, kitas statybine šiukšles kūrena. Jei vėjo nėra, tai nėra kuo ir kvėpuoti. Neturėjimas pinigų susitvarkyti šildymo sistemų negali suteikti teisės nuodyti kitus žmones ir gadinti jų sveikatą. Ir tas yra visoje Lietuvoje. Bus daugiau dujų vartotojų, tai ir terminalo išlaikymas neatrodys toks brangus.

sdg2

sdg2 portretas
pries pasirasant nuomos sutarti.Valdzia daugeli metu nekreipdama i Lietuvos kaip jurines valstybes statusa,nesirupino,kad mes turetumem visus reikiamus jurinio verslo kadrus turincias imones ,istaigas.Pamirso,o gal net nenorejo zinoti kad jurinis verslas,gali labai daug.to pasekoje,skuboti sprendimai strteginiais klausimais,pasirinkti brangiausi partneriai,specialistai,brangiai kainuojantys isipareigojimai.o vertinimui,atvirksciai,situacija vertino seimo narys,kuris prekiavo bananais,ir turi verslo sasaju su rusija.Nereikia noreti kad norvegai nauja laiva duotu mums pusvelciui.Kita vertus,zurnalisto pamineti faktai,vercia manyti,kad yra siokios tokios netiesos,tame ka jis raso.Laivo kaina-330 milijonu doleriu,o ne 220 milijonu euru.Ir isvis,istorija apie si laiva,primena zaidima"sugedes telefonas".Visi sneka,raso,kas ka nori,zmones piktinasi,o istikruju laivas stovi,dirba,atlieka savo funkcija,suteikdamas musu saliai rinktis,tureti alternatyvia galimybe gauti dujas.Tik tiek.

sdg.

sdg. portretas
jei vienas,niekam tikes politikas,remiamas tokiu paciu kaip ir jis pats,surase isvadas,tai dar nereiskia kad taip ir yra.Kalbu apie Skardziu.Visi kalbedami apie si terminala,pamirsta keleta dalyku.Visu pirma,norvegai nesutiko is karto parduoti laivo.Taip atsirado nuomos punktas sutartyje.Nuoma-tai tokia kaina,kiek laivas uzdirbtu pinigu savininkams veziodamas dujas.Kitas faktas,kad Lietuva per rekordiskai trumpa laika,gavo toki laiva,neinvestavusi ne euro.Situacija,pries pasirasant sutarti nebuvo aiski,tiesa sakant,neaiski ji ir dabar.Jei po keliu metu soktels duju poreikis,jau niekas nebekalbes apie tai kad terminalas per galingas.Tai kad biokuras naudojamas vietoje duju,tai dar nereiskia kad tai yra gerai.Tai ir suinteresuotu grupiu,kurios gamina biokura,planas kuri prastume seime.Laivas-jis tik instrumentas,irenginys,didele dali kainos sudaro dujines infrastrukturos turetojai ir tarpininkai,ir skirstytojai,jau cia,krante,Lietuvoje.Klaidu buvo padaryta.

mokejimas

mokejimas portretas
o gelele juk sake kad terminalo dujos mums bus vos ne uz dyka kaip biokuras sildymui o gavosi kad mums melavo

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Aš už terminalą tik ne tokia kaina Lietuvos žmonėms.Jeigu ne terminalas Lietuva dabar būtų provincine Gazpromo dujų perpumpavimo stotele ir Gazpromo logotipas puikuotūsi net ant autobusų bilietukų.Kitas reikalas,kad Lietuva neturėjo ir neturi sugebančių skaičiuoti savo,o ne svetimus pinigus.Mūsų vadinamieji ekonomistai tinkami būti tik prezidentais.

Labai keista

Labai keista portretas
Kodel kubilius ir visi kiti nesusaudyti uz valstybes isdavyste ,o toliau lyg niekur nieko valdo ir dar net akiniuota Padua I prezidentus bolotiruojasi. Kas ten darosi toj lietuvos pelkej ?

Kęstas

Kęstas portretas
Niekas nesiginčija, kad terminalas yra pernelyg brangus, bereikalingas, nukreiptas prieš rusus politinis projektas. "Rusija iškart grasino, kad į Lietuvos veiksmus reaguos ir panaudos galbūt ir branduolinį ginklą, jei to prireiks." Ir panaudos, jei už tūkstančio kilometrų nuo Maskvos prasidės karas. Tokiu atveju iš mūsų liks šlapia vieta. Ką tada ginsime? Pragare kiekvienas savo katilą?Ką gali padaryti politikai? Kodėl nenori? "Nieko nekalbama apie elementarius dalykus, kuriuos turėtų atlikti tie patys politikai – pagaliau sutvarkyti biudžetinių įstaigų darbuotojų atlyginimus, kad žmonės, atokesnėse savivaldybėse, kur biudžetinės įstaigos pagrindinis darbdavys, pagaliau galėtų tiesiog gyventi iš savo algos.Paskui biudžetinį sektorių pajudės ir privatus, nes, kol aplinkui vieni varguoliai, mokėti didesnių algų tiesiog nėra prasmės.

Kęstas

Kęstas portretas
Pigių darbuotojų, kurie negali išvažiuoti, nes juos laiko socialiniai ryšiai – sutuoktiniai, seni tėvai, maži vaikai, paskolos – dar pakanka. Kurti ilgalaikes regionų plėtros perspektyvas visgi ne verslo, o valdžios pareiga." Pavyzdžiui, sumažinus išlaidas taip vadinamai gynybai (o realiai otkatams už auksinius šaukštus), galima didinti algas valstybiniame sektoriuje. Kas trukdo? Tie, kas sėdi opozicijoje, pradės rėkti, kad rusai dar smarkiau puola. Kaimo moteriškės, kurios vienintelės balsuoja, puls į paniką ir išrinks į valdžią opoziciją, kuri dėl visa ko padidins išlaidas taip vadinamai gynybai. Mus valdo rėksniai (čia tu, broileri) ir panikuojančios moteriškės. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

T

T portretas
Investicijos reikia vat.investicija is zmoniu

as

as portretas
jei laivas kainavo 220 milijonu, o mes per 30 metu sumokesim 1 400 milijonu, tai i kieno kisene sukris virs milijardo euru ?

Lietuvis

Lietuvis portretas
Bubilius kybys ... baudziamaja atsakomybe politikams uz tokius sprendimus , 90% turtu konfiskuot

Anonimas

Anonimas portretas
Lubys buvo pranašiškai teisus, labai teisus, toks teisus, kad netyčia....

taigi

taigi portretas
Visiškas IMPOTENTENS- kaltų nėra :)

Rapolas

Rapolas portretas
Kada uz antivalstybine veikla bus grieztai nuteisti kaltininkai ir atstatyta finansine teisybe?

Ne liberalas, bet ukiskas

Ne liberalas, bet ukiskas portretas
Man pakanka tiek ziniu: 1) vietoje 220 mln, sumokesim 700 mln. Kodel?

Galerijos

Daugiau straipsnių