Domina suskystintųjų dujų eksportas

Klaipėda sulaukė Jungtinių Amerikos Valstijų ambasados dėmesio. Čia viešėjo JAV atstovybės Politikos ir ekonomikos skyriaus vadovo pavaduotoja Amy N.Reichert su kolega Jonu Vasilevičiumi ir domėjosi investicijų galimybėmis uostamiestyje, taip pat prekybos klausimais.

Svečiai norėjo labiau susipažinti su Klaipėda. Jie teigė, kad siekia plėsti JAV ekonominius ryšius su visais Lietuvos regionais, ne tik su didžiaisiais miestais.

"Pagrindinis mūsų vizito tikslas Klaipėdoje – dalyvavimas Suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) forume. Ne paslaptis, kai Lietuva įsigijo SGD terminalą, Jungtinės Valstijos domisi galimybe čia įvežti suskystintųjų dujų. JAV pasiruošusi eksportuoti daugiau suskystintųjų dujų į Europą. Ir būtent šiame renginyje, į kurį atvykome, bus diskusija apie tai", – pabrėžė A.N.Reichert.

Esą dar ir pačiai Amerikai tai yra naujas dalykas, dar reikia daug ką sustyguoti. Teigiama, kad planai eksportuoti suskystintąsias gamtines dujas į Lietuvą yra labai rimti.

A.N.Reichert Lietuvoje dirba nuo pernai liepos. Ir teigė, kad Klaipėdoje vieši jau trečią kartą. Klaipėda jai paliko labai gerą įspūdį.

"Savo kelionių metu man teko susitikti ir su verslo atstovais, kurie čia įsikūrę, ir su čia dirbančiais verslininkais iš JAV. Verslininkai labai teigiamai vertina investicinę aplinką čia", – tikino A.N.Reichert.

Viešnią iš JAV ambasados domino ir pačių Klaipėdos krašto žmonių gyvenimas, kokios jų bėdos, sunkumai, iššūkiai, kaip jie vertina padėtį savo valstybėje, ar valdžios pastangos, pritraukiant investicijas ir sykiu sukuriant daugiau darbo vietų, yra pakankamos, kad žmonės galėtų čia pasilikti ir neemigruoti.

A.N.Reichert pasidomėjusi, kaip klaipėdiečiai reaguoja į jūrų uosto plėtrą ir išorinio uosto atsiradimo perspektyvas, pridūrė:

"Vienas ambasados tikslų – suteikti kuo daugiau informacijos Amerikos verslui apie galimybes investuoti Lietuvoje ir pakviesti tas kompanijas susipažinti su verslo aplinka čia. Manyčiau, kad amerikiečiams Klaipėdoje būtų įdomūs energetikos, infrastruktūros, logistikos projektai."



NAUJAUSI KOMENTARAI

rusai

rusai portretas
parduoda uz 195,o privatininkai Tautai jau parduoda tas pacias dujas uz 350 e.

Potvinis

Potvinis portretas
Geriau su galvokit kaip sumažint Baltijos jūros vandens lygį nes mokslininkai sakė kad jums viską ten izgriaus jei pakils 1m vandens lygis

Anonimas

Anonimas portretas
Lietuva jau atvare KETVIRTA tanklaivi SG is Rusijos. Lietuviams tas dujas parduoda lygtai butu atvestos is Amerikos uz 530 $/1 000 m3. Is Rusijos perka uz 300$. Skirtuma - sau i kisene + prie to ka pavagia is duju geldos aferos. Lietuvos valdzios VAGYS NEGALI NEVOGTI. Pastebejot, jau ir RUSAI nustojo PULTI.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių