Pereiti į pagrindinį turinį

„Dujotekana“ brangina dujas klientams

2014-09-10 12:28
BNS inf.
Reuters nuotr.

Verslininko Rimando Stonio kontroliuojamai dujų importo bendrovei "Dujotekana" kol kas nepasirašius susitarimo su Rusijos koncernu "Gazprom" dėl dujų kainos nuolaidos, bendrovė savo klientams nesumažino parduodamų dujų kainos. Maža to, įmonė rugpjūtį dujas pardavė 2 proc. brangiau nei liepą.

"Dujotekanos" prezidentas Vladimiras Orechovas BNS tikino, kad dujų pabrangimas tėra techninis dalykas.

"Pasikeitė santykiai tarp dolerių ir eurų liepos mėnesį ir truputį naftos kaina pakilo. Pabrangimas yra techninis dalykas, skaičiuojant pagal formulę", - BNS teigė V.Orechovas.

Pasak jo, oficialių dokumentų dėl kainos nuolaidos su "Gazprom" nėra, yra tik žodinis susitarimas. V.Orechovas tikisi, kad rugsėjo viduryje dokumentai bus pasirašyti.

Anksčiau "Dujotekana" žadėjo, kad nuo rugpjūčio dujų kaina gali mažėti apie 15 proc.

Viena "Dujotekanos" klienčių - šilumos tiekimo bendrovė "Klaipėdos energija", patvirtino, kad negavo žadėtos dujų kainos nuolaidos, o rugpjūtį dujas pirko 2 proc. brangiau nei liepą.

"Nuolaidos tikrai nėra, o dujų kaina rugpjūčio mėnesį pabrango 2 proc. "Dujotekana" abejoja. Nieko negali pasakyti ir vis aiškino, kad "Gazprom" vadovai atostogavo", - BNS sakė "Klaipėdos energijos" finansų direktorius Kęstutis Jonkus.

Jo teigimu, sutartis su "Dujotekana" galioja iki šių metų pabaigos, dabar yra ruošiamasi skelbti naują konkursą. Tačiau, anot K.Jonkaus, neprasidėjus šildymo sezonui, dujų kaina nedaro didelės įtakos, nes perkami nedideli dujų kiekiai.

Antra didžiausia dujų importuotoja - Jonavos azoto trąšų gamintoja "Achema" tai pat neturi sutarties su "Gazprom" dėl mažesnės kainos - esą yra tik žodinis susitarimas.

"Gazprom" įmonei "Lietuvos dujos" gegužę sumažino dujų kainą daugiau nei 20 proc. - nuo maždaug 480 iki 370 JAV dolerių. Tokia kaina galioja nuo 2013 metų sausio iki 2015-ųjų pabaigos. Didžiausią kada nors suteiktą nuolaidą bendrovė gavo mainais už pažadą, kad neteiks arbitražui naujo ieškinio dėl per didelės dujų kainos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų