E. sveikatos sistemos situacija parodė: ne viskas gerai su valstybės duomenų sauga

Antrą savaitę neveikiant e. sveikatos sistemai, prezidento patarėjas, Aplinkos ir infrastruktūros grupės vadovas Jaroslavas Neverovičius sako, kad ši situacija parodė, jog ne viskas yra gerai su valstybės reikšmės duomenų fizine sauga.

„Savo susirūpinimą vakar (pirmadienį) prezidentas išsakė Vyriausybei ir ministrams, kurie yra atsakingi už šią situaciją. Tikrai pacientai neturi mokėti iš savo kišenės už tai, kad valstybės institucijos nesugeba užtikrinti tų pamatinių viešųjų paslaugų. Ką dar prezidentas pastebėjo – šita situacija parodė, kad ne viskas gerai su fizine valstybės reikšmės duomenų sauga. Čia reikia greitai ir iš esmės pasitempti“, – „Žinių radijui“ antradienį sakė J. Neverovičius.

ELTA primena, kad teisingumo ministras Elvinas Jankevičius pirmadienį sakė keliąs Registrų centro vadovui uždavinį vėliausiai iki trečiadienio paleisti e. sveikatos sistemą. Pasak jo, sistemos nepavyko greitai atkurti dėl to, kad ji neturi papildomų serverių.

Registrų centro sistemos sutriko praėjusį pirmadienį, liepos 20-ąją, kai Vilniuje po praūžusios liūties trūko vamzdis ir buvo užlietos serverinės. Vanduo pateko į Registrų centro Duomenų centro patalpas. Registrų centras teigė, kad didžioji dalis jos teikiamų paslaugų atkurta, tačiau procesai užtruks dėl e. sveikatos sistemos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
pas mus valdžiai dabar svarbiausia gemalų įsttatymai, šnapso pardavinėjimo laiko reguliavimas, baisioj taršoj gyvenančių LR piliečių imuniteto stiprinimai ir kiti niekalai, o štai tokie dalykai kaip ir med.įstaigų darbo priežiūra bei paslaugų kokybė lieka užmiršti. Mano nuomone, specialiai ignoruojama.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių