Ekonomistas: bandyti uždirbti iš JAV dolerio – rizikinga

  • Teksto dydis:

Ekonomistas Rimantas Rudzkis skeptiškai vertina spekuliacijas uždirbti iš JAV dolerio svyravimų, rašo "Lietuvos žinios". Jo nuomone, dolerio brangimas - laikinas reiškinys, tad litus keičiantieji pirma į dolerius rizikuoja.

R.Rudzkis teigė, jog nemažai piniginių atsargų sukaupę žmonės apie JAV dolerio pirkimą turėjo galvoti 2014 metų pradžioje - tada išties galima buvo tikėtis uždirbti. Dalis, matyt, taip ir pasielgė, tačiau dabar - šaukštai po pietų.

"Praėjusių metų pradžioje jau buvo žinoma apie Europos centrinio banko planus pradėti pinigų spausdinimą ir buvo žinoma apie JAV planus užbaigti kiekybinį skatinimą. Šie veiksmai leido prognozuoti, kad JAV doleris euro atžvilgiu stiprės. Ir tos prognozės skelbtos viešai - galima buvo jomis pasinaudoti. Praėję metai išties buvo unikalūs - buvo labai daug palankių aplinkybių vienai valiutai stiprėti kitos atžvilgiu", - sakė ekonomistas.

Jo nuomone, dabar bandyti uždirbti iš stiprėjančio dolerio būtų rizikinga: "Finansų rinkos į tai jau sureagavo. Prognozė, kad JAV doleris dar sustiprės, jau yra daug atsargesnė."



NAUJAUSI KOMENTARAI

N U NU

N U NU portretas
tai i ka siulot keist vis labiau nuvertejancius,visa laik spausdinamus[paraset apie tai], eurus? NORINT UZDIRBT,naudingiausia-ijuanius,o praktiskiausia-i JAV dolcus,nes si valiuta EGZISTUOJA NE VIENA SIMTMETI!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių