Energetikos viceministrė: visuomeninė elektros kaina nuo kitų metų augs

Energetikos viceministrė Inga Žilienė sako, kad rinkose augant gamtinių dujų ir elektros kainoms, nuo kitų metų sausio didės ir visuomeninė elektros kaina. Ji aktuali maždaug 400 tūkst. vartotojų – jiems visuomeninis tiekėjas „Ignitis“ elektrą tieks iki šių metų pabaigos, tačiau jei trečiasis liberalizavimo etapas bus atidėtas metams ar daugiau, – iki jo pabaigos.

„Esame gavę tam tikrą informaciją, kad elektros visuomeninė tiekimo kaina gali būti aukštesnė nei šiandien nustatyta“, – ketvirtadienį LRT radijui teigė I. Žilienė. 

Pasak jos, reikės svarstyti, kaip padėti socialiai pažeidžiamiausiems vartotojams ir tiems, kuriems bus sunku susimokėti už elektrą didesnę kainą.  

„Geopolitinė situacija nesikeičia, gamtinių dujų tiekimo situacija – taip pat. Tokiu atveju mes šiai dienai nematome prielaidų, kad dujų kaina, kuri formuoja ir elektros energijos kainas didmeninėje rinkoje, galėtų mažėti. Taip kad ateinantį sezoną mažesnių kainų tikėtis neverta“, – tvirtino I. Žilienė.

Visuomeninę elektros kainą nustato elektros rinkos reguliuotojas. Jo nustatyta bendrovės „Ignitis“ visuomeninė elektros kaina nuo liepos iki gruodžio pabaigos padidėjo maždaug du kartus iki 33 centų už kWh, tačiau pritaikius valstybės 9 centų kompensaciją, ji didėjo apie 40 procentų.   

Rinkoje elektra šiuo metu kainuoja apie 50 centų už kilovatvalandę. 

Visuomeninė elektros kaina taikoma mažiausiems reguliuojamiems vartotojams, suvartojantiems mažiau nei 1 tūkst. kWh elektros per metus. Tokių yra maždaug 400 tūkst.   



NAUJAUSI KOMENTARAI

v

v portretas
Taupykit elektrą, pirkit eletromobilius, nes gausit baudas už taršius automobilius ir elektros vartojimą.

Onė

Onė portretas
Na tik konstatuoti kas yra ,kas bus labai paprasta.,o išeičių ieškoti?????,ai na ką čia bus ir taip gerai ,apsipras kaip yra,...tai tokia mūs vyriausybės galvosena.

Vakaruose

Vakaruose portretas
kainas ir atlyginimus reguliuoja streikai. O mes - Vakaruose,ar vis dar pas Vova!?
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių