Finansų ekspertė O. Bložienė: taupant pasitenkinimo reikia išlaukti

Žmonės labiausiai bijo netekti darbo ir neapmokėti sąskaitų, o šią problemą sprendžia dar kita problema – skolomis, kurias paskui vėluoja atiduoti, LRT TELEVIZIJAI teigia asmeninių finansų ekspertė Odeta Bložienė. Pasak jos, skubant kažką įsigyti, pasiduodama greitam malonumui, o taupymui, kuris daug naudingesnis, reikia kantrybės.

„Leisti pinigus yra labai lengva, o taupyti – priešingai. Be to, leidžiant ir taupant pinigus, žmogų aplanko labai skirtingos emocijos: leisdami pinigus jaučiame pasitenkinimą, kad kažką įsigijome, o taupant pasitenkinimas ateina tik po laiko. Taupyti ir sulaukti rezultato reikia mokytis“, – tikina  finansų ekspertė.

Keliolikos metų patirtį darbo banke turinti O. Bložienė teigia, kad taupyti pinigus svarbu ir tam, kad sugebėtume atsispirti dominuojančiai vartotojiškai visuomenei ir pasijaustume saugesni: „Žmonės labiausiai bijo netekti darbo, kad negalės apmokėti savo kasdienių įsipareigojimų, kad susidurs su skolomis. Taupymas ir nuolatinio rezervo  turėjimas padeda žmonėms jaustis saugesniems.“

Anot pašnekovės, lietuviai daug drąsiau ir daugiau skolinasi, bet taip pat ir gerokai vėluoja tas skolas atiduoti. „Sunkiausiai išsimokėti sekasi jaunuoliams iki 24 metų. Jiems paskolos suteikiamos lengvai, o pinigai uždirbami ne taip paprastai“, – pabrėžia O. Bložienė.

Kita vertus, taupyti be tikslo – neprasminga,  tačiau jaunuolių noras įsigyti nuosavą būstą turėtų būti gerai apgalvotas: „Apsvarstykite, ar jau tikrai atėjo laikas keliasdešimčiai tarnystės bankui metų. Aš nemanau, kad jaunas žmogus turėtų anksti įsigyti savo būstą – prisirišti prie vieno objekto, turėti rimtų finansinių įsipareigojimų ir mažiau pinigų skirti pasaulio pažinimui.“

Pasak finansininkės, lietuviai labai nori, kad jiems priklausytų kažkas apčiuopiamo – 97 proc. Lietuvos gyventojų siekia įsigyti nekilnojamojo turto, o 90 proc. jį turi.

Pati O. Bložienė teigia, kad atsakingą požiūrį į darbą ir pinigus išugdė tėvai: „Kartu su tėvais ir sese Beata mes dirbdavome šiltnamiuose, daržuose. Tada supratau, kad pinigai iš niekur neateina ir juos pirma reikia užsidirbti, kad galėtum išleisti. Kai, būdama 18 metų, iš Kėdainių atvykau į Vilnių, iš karto įsidarbinau ir nuo to laiko taupau.“

Net ir dabar už šeimos verslo finansus atsakinga O. Bložienė dalį pinigų pasilieka ateičiai. „Kiekvieną mėnesį nuo vaikų gimimo atsidedu nedideles sumas pinigų, kad, sulaukus 18 metų, jiems būtų lengviau pradėti savarankišką gyvenimą.“

Daugiau – laidos įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Vėl pasirodė bankų aferistė .

JONAS

JONAS portretas
kaip teigia didžiai gerbema ekspertė O.Bložienė taupant galima pasitenkinti ,vinam ar su partneriu?ir kieki užtruks pasitenkinimas?kiek ilgai laukti?ateičiai kokiai?ar ji bus išvis ?Vieni klausimai kyla o atsakymas vienas. Taupyti,taupyti,dar karta taupyti ,po smerties bus nerekalingi tai ką sutaupysi jagum nevirs niekalu ką sutaupysi.

JONAS

JONAS portretas
kad taptum finansų eksperte reikia ravėti šiltnamiuose ,o jaigum jū nėra laukus ravėti ,užsiimti kolūkyje daržininkyste.Prašau pasakyti man, jagum aš sėkmingai užsiiminėjau kolūkį gyvulininkyste,ganiau karves ir bulius neturėdamas nuostolių nenugaišo nei vienas galvijas dėl mano veiklos ar negalėtų Gerbemas Seimas ir Gerb. Prezidentė skirti mane žemės ūkio ministru,?Ekspertu kaip ir nefasonas galiu patsai sau šias pareigas skirti.Noriu būti MINISTRU!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių