G. Landsbergis apie Astravo AE: patirtus šalies nuostolius turi atlyginti Baltarusija

Viešojoje erdvėje vykstant diskusijai, kokių veiksmų Lietuva turėtų imtis valstybės pasienyje statomos Astravo atominės elektrinės atžvilgiu, konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis siūlo suformuoti sąskaitą Baltarusijai. Pasak politiko, dėl to, kad Lietuvos pasienyje atsiras nesaugus objektas, valstybė patirs papildomų kaštų. Todėl, samprotavo jis, reikėtų reikalauti, kad kaimyninė valstybė juos atlygintų.

„Mes Lietuvoje turime labai realiai pradėti kalbėti apie tai, kiek mums kainuos veikiantis Astravas (...). Jodo tabletės – milžiniški užpirkimai. Lietuva dabar leidžia pinigus, mūsų mokesčių mokėtojų pinigus. Mes turėsime ruošti evakuacijos planus, mes turime įsigyti transportą, įsigyti sirenas, dabar jau įsigytos Neries vandens tikrinimo sistemos ir kiti dalykai, kurie kainuoja realius pinigus“, – „Žinių radijui“ sakė G. Landsbergis, pabrėždamas, kad visas šias išlaidas reikėtų suskaičiuoti ir paruoštą sąskaitą perduoti Baltarusijai.

„Reikia tą sąskaitą, kuri augs, siųsti Lukašenkai, net jei tai bus ir teorinė sąskaita. Mielas Aleksandrai, tokia sąskaita tavęs laukia, nes tu padarei nepasitaręs ir tu mums užkrovei ne tik grėsmę, bet ir finansinę naštą“, – apibendrino G. Landsbergis.  

Baltarusija 2400 MW galios atominę elektrinę stato netoli Astravo miesto, nuo Vilniaus nutolusio vos per 50 km.

Lietuva yra priėmusi sprendimą neįsileisti elektros iš Baltarusijos, kai pradės veikti Astravo AE. 2017-ųjų birželį Seimas pripažino, kad Baltarusijoje, Astrave, statoma branduolinė elektrinė yra nesaugi ir kelianti grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui, aplinkai ir visuomenės sveikatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

wau

wau portretas
cha! parazituojantys komentuojantys""" tai atplaishos pavydo pritvinkusiomis smegeninemis ,nes G.L.--tai jauns politikas su ateitimi,,kuri shmeizia patvoriniai pusgalviai--begalviai..

Gk

Gk portretas
Tautos DEBILAS ,kol landzberginis išmata bus Lietuvoj tautai ematyt pagerėjimo ir ekonomikos kilimo

R

R portretas
Krapštykit toliau nosytę,gal nenufilmuos :)
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių