G. Nausėda apie kritiką dėl ES biudžeto derybų: vienas dirba, penki žiūri ir aiškina

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad kai kurie komentarai dėl Europos Sąjungos (ES) biudžeto derybų gali būti nulemti nežinojimo, ir kritiką palygino su anekdotine situacija, kai vienam dirbant penki aplinkiniai tik žiūri ir dalija beprasmius patarimus.

Tai jis kalbėjo, žurnalistų paklaustas apie netiesioginę kadenciją baigusios prezidentės Dalios Grybauskaitės kritiką – ji praeitą savaitę pareiškė, kad Briuselyje derybos žlugo, todėl kalbėti apie tarpinius laimėjimus negalima.

„Galima, aišku, priminti, kad derybose yra įvairios stadijos, ir kuomet abi derybų pusės – šiuo atveju grynosios mokėtojos ir grynosios gavėjos – siekia derybose pasiekti daugiau, derybos kartais yra sąmoningai nutraukiamos, bet tai nereiškia jų žlugimo. Tai galbūt pritrūko informacijos, mes ją galėtume visą pateikti“, – žurnalistams Kazlų Rūdoje sakė G. Nausėda.

„Bet žinote, aš vieno dalyko prašyčiau, bent jau derybų metu, susilaikyti įvairius komentuojančius, kad nesusidarytų toks įspūdis, kaip sovietinėse statybose: vienas kasa tranšėją, penki žiūri ir aiškina, kaip ją reikia kasti“, – pridūrė prezidentas.

Praeitą penktadienį be susitarimo pasibaigus ES viršūnių susitikimui G. Nausėda laimėjimu pavadino biudžeto projekte numatytą pasiūlymą Lietuvai skirti beveik 200 mln. eurų kompensaciją dėl gyventojų skaičiaus sumažėjimo. Prezidentas pareiškė manantis, kad „tas laimėjimas jau niekur nedings“.

D. Grybauskaitė kitą dieną žurnalistams pareiškė, kad „kol nebaigei derėtis, kalbėti apie tarpinius laimėjimus negalima“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių