G. Nausėda kviečia „Nasdaq“ aktyviau plėstis Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda, pirmadienį Niujorke susitikęs su JAV vertybinių popierių biržos „Nasdaq“ vadove Adena Friedman (Fridman), pakvietė bendrovę aktyviau plėstis Lietuvoje.

Prezidentūros teigimu, susitikime aptarta biržos Vilniuje veikla ir plėtros galimybės technologijų bei duomenų analizės srityse.

Pasak prezidento, siekiant sukurti gerovės valstybę, būtina ieškoti papildomų investicijų šaltinių, generuoti finansinius srautus į Lietuvą, orientuotis į aukštesnės pridėtinės vertės ekonominio portfelio vystymą.

„Šiam tikslui pasiekti reikalingas Lietuvos institucijų bendradarbiavimas, o svarbiausia – iniciatyva ir aktyvumas. Matau neišnaudoto Lietuvos potencialo, pritraukiant verslus iš už Atlanto ir kuriant savo sėkmės istorijas Lietuvoje“, – pranešime sako G. Nausėda.

Prezidentas ir pirmoji ponia Niujorke viešės rugsėjo 23-26 dienomis. G. Nausėda dalyvaus Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos (JTGA) 74-osios sesijos atidaryme ir pasakys kalbą, kurioje numatoma didžiausią dėmesį skirti tarptautiniam saugumui ir gerovės valstybių kūrimo principams.

Prezidentas taip pat sakys kalbą forume „Concordia Annual Summit“, kurioje pristatys gerovės valstybę skaitmeniniame amžiuje, dalyvaus didžiausių pasaulio verslo bendrovių susitikime „Bloomberg Global Business Forum“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
nausėda nutyli kad grei lietuvai ateis finansinis badas . ruoškitės 21m vasarai

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Gal taip prezidentas bando užkaišyti profesionalios (chacha-chaaa) vyriausybės (paties pasirinktos) profesionalų darbo broką - reikia bet kokua kaina siekti valstybės gerovės. Taip liks tik skurdžiai vergetos ir turtuoliai! Ar tai gerai? Na, tegul sprendžia profesionalai, kuriems atlyginimai dar padidės 15 %! Kuris tikrai profesionalus specialistas gauna 4500 - 5500 eurų?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių