Pereiti į pagrindinį turinį

G. Oniščenka: "Rospotrebnadzor" neprivalo pateikti dokumentų

2013-10-22 09:27
BNS inf.
telegrafist.org nuotr.

Rusijos vartotojų teisių gynimo tarnyba neprivalo šalies veterinarijos tarnybai teikti darbinių dokumentų.

Tai pareiškė "Rospotrebnadzor" vadovas Genadijus Oniščenka, komentuodamas "Rosselchoznadzor" vadovo Sergejaus Dankverto pasisakymą.

"Galbūt pažeidimų veterinarijos požiūriu ir nėra, tačiau mes primygtinai atkreipiame dėmesį į anksčiau pareikštas pretenzijas dėl lietuviškos pieno produkcijos vartojimo saugumo. (...) "Rospotrebnadzor" neprivalo teikti tarnybai "Rosselchoznadzor" darbinių dokumentų, kuriais vadovaujantis įvedamas produkcijos importo draudimas ar jis atšaukiamas", - pabrėžė G.Oniščenka, kurį cituoja agentūra "Itar-Tass".

"Mes paprašėme Lietuvos kolegų pateikti dokumentus, kuriais remdamasi "Rospotrebnadzor" uždraudė lietuviškų pieno produktų įvežimą į Rusiją, tačiau nieko negavome, nes jų nėra", - pirmadienį vakare kalbėjo S.Dankvertas.

Jis agentūrai "Interfax" pareiškė, jog "Rosselchoznadzor" lietuviškų pieno produktų importo draudimo neskelbs, inspektorius į Lietuvą planuoja atsiųsti lapkričio pabaigoje.

"Rospotrebnadzor" nurodymu lietuviškos pieno produkcijos importas į Rusiją sustabdytas 7-ąją.

Pirmadienį į Lietuvą atvyko "Rospotrebnadzor" atstovai, kurie bus supažindinti su pieno gaminių kokybės kontrolės sistema.

"Mūsų komisija atvyko į Lietuvą, kad rastume sprendimą, kaip atšaukti lietuviškų pieno produktų tiekimo į Rusiją draudimą", - sakė G.Oniščenka.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų