G. Skaistė: pajamos turi būti apmokestinamos pagal jų dydį, o ne veiklos formą

Grįžti į straipsnį

Šaunuolė !

Šaunuolė ! portretas
Pagaliau - teisybė !

TO VISURUI,

TO VISURUI, portretas
Tu kasose pažiūrėk ;) paklausk kur jie dirba, kas atsiskaito grynais :)

nu

nu portretas
pagal Skaiste tada ir UAB'u savininkams nuo pelno VSD ir PSD reiktu susimokėti o ne tik nuo minimalios algos:) Ir Saulės Elektriniu savininkai nuo parduotos elektros turetu GPM, VSD ir PSD susimokėti oi kur be pažiūrėsi visur, anot Skaistės, gyvuliai o ne žmonės:)

VISURUI

VISURUI portretas
nesamones rasinėji, jeigu taip ir būtų kaip rašai tai jie pypy dėja ant Skaistės reformos nes jiem pofik kokie mokesčiai nes jie jų, pagal tave, paprasčiausiai nemoka.

gal

gal portretas
Kodėl savitarnos kasose prie atsiskaitymo grynais tokios eilės.?? :D. Nemanau kad visi nusiiminėja atlyginimų pinigėlius, kad susimokėtų kasoje grynais. Jūs tris dienas iki velykų uždrauskite atsiskaitymą grynais. :D

VISUR

VISUR portretas
Nieko nėra baisiau už individualią veiklą. Kiek uždirba kirpėjos, o vistiek gauna pašalpas šildymui ir tt. Tai tik lašas jūroje. Kaip algas gauna statybininkai? kaip atsiskaitoma? O jei jau susirgo vaje vaje rėkia :) aišku nuo minimumo nekas lieka. Ateina pensija ir ten dadėti reikia. Visuose sektoriuose kratyti pilnai ir indvidualias ir UAB.

>

> portretas
Atsiprašau, ką jūs konkrečiai už mane sumokėjote? Manyčiau, kad būtent privatininkai tokiam biudžetiniam veltėdžiui kaip jūs moka algą .

Šio pakeitimo semai reikėjo

Šio pakeitimo semai reikėjo portretas
Neturi valdiškai dirbantys, už individualistus mokėti.

Anonimas

Anonimas portretas
palygino BY su pirstu ! dirbdamas valdiskai VISKA gauni DARBUI o dirbdamas PRIVACIAI PATS TURI VISKA ( darbo irankius ) PIRKTI ! va cia durniu laivas ! PIPIEC . viskas tik ZEMYN . GEREJA DDDDD

Marius

Marius  portretas
O veidukas tai paburkes skaituoles, ar tik vel nevairavo isgerusi?

realiai

realiai portretas
REFORMOS ESMĖ - SUNAIKINTI SMULKŲ VERSLĄ., VISAI KAIP POKARIU KOMUNISTAI BUVO APMOKESTINĘ Į KOLCHOZUS NENORĖJUSIUS STOTI SMULKIUOSIUS ŪKININKUS.

nuomone

nuomone portretas
ponia ar panele Skaiste kokia teise tu turi gyventojus vadinti ,,,,,gyvuliais,,,,, ir kaip tu gali reikalauti mokesciu is gyvuliu jug gyvuliai pynygu neturi ir kur jie mokes mano nuomone jus visi ,,koncervai,, baigite mokslus o tada su zmonemis kalbekite Grazuliui tuoj apkalta uz bet ka o cia gyventojus vadina gyvuliais ir jiems nieko

liūdesys

liūdesys portretas
Kažko vakar labai ištinusi atrodė apmokestintoja. Gal reiktų gerai išsimiegoti, be baltų pelių

Kur va

Kur va portretas
mus visus sulygino su gyvulių ūkiu ir net viešai taip įvardija. Ar čia ministrė? Čia kiaulių šėrėja. Ne daugiau

apmokeskinkite

apmokeskinkite  portretas
kapitala o ne mokescius, kas is to kad mokes jie didesnius mokesius, ar nuo to atsiras asfaltas naujas ? ar mokyklose tevai nesides prie klasiu reikmenu, ir t.t.? ar sveikata pageres,,,nei velnio, cia mokesciai deliojami i auganti be soties karini biudzeta, ukrainieciams ir t.t. i ateiti, viesiems pirkimams savu imonems ir t.t. apmokeskinkite kapitala...turi 2 butus, uz antra 500 eur metinis mokestis ir viskas uz kitus tas pats...turi komercinio nt fizinis asmuo prisipirkes tegul moka uz komercini NT kosminius mokescius, turi 2 namus vienas sau, kitas nuomai, uz antra nama moki 1000 eur metams ir uz kitus nuosius taip pat...o surinktas lesas skirtkite jaunoms seimoms pirka karta gyvenime regionuose perkant NT....automobiliu mokesti iveskite prabangos kas menesini. 30-150 eur i menesi, (swedijoje man rodos yra metinis toks?). cia tik del vaizdo tie mokesciai nuo 2026 metu...cia nera jokiu esminiu pakeitimu.

Savotiška, kad Skaistė nesupranta

Savotiška, kad Skaistė nesupranta portretas
Kad individuali veikla, ir dirbantys uab nekonkuruoja tarpusavį.Tas pats kas lyginti galva su ranka - skirtingos funkcijos, atsakomybės. Absurdas kažkoks, tai tie individualūs eis į šešėlį, arba emigruos. - Ind. veikla besiverčiantis žmogus pats sau susikuria darbo vietą - Ind. veikla žmogus prisiima pajamų riziką ant savęs - tai reiškia, kad vieną mėnesį jis gali gauti pajamų, kitą jų negauti, veikla gali žlugti (dažnai praprandamos ir asmeninės santaupos). Samdomo darbo vieta - priešingai - garantuoja stabilias pajamas. - Ind. veikla žmogui stipriai apribotos įvairios soc. privilegijos: sirgti praktiškai negali (nes negausi pajamų), banko paskolą (pvz. būstui) gauti yra daug sudėtingiau (jei išvis įmanoma), negauni apmokamų atostogų. Taip pat prisiimi atsakomybę dėl klaidų darbe savo fizinio asmens (ir šeimos) turtu.

nr

nr portretas
Kažkodėl straipsnis staiga perkeltas į tinklalapio apačią? Nepageidaujama, kad mokesčių mokėtojai pareikštų savo nuomonę apie "projektą"?

taro korta

taro  korta portretas
labai tikėjau , kai finansų ministre patapo G.Skaistė , tai ir finansų politika bus skaidri .. bet dabar...

dar

dar portretas
Spėju, kad konservatoriai nebenori laimėti sekančių Seimo rinkimų, pavargo nuo valdžios ?

H

H portretas
Absoliuti demagogija . Ūkininkas privalo išlaikyti visą techniką , pastatus Dirbantis prie kompiuterio - tik kompiuterį . ai tik vienas pvz. Be to 20 procentu pajamu + 20 procentu PVM + kitokie būdau nugręžt piliečius . Kas lieka asmeniui . O valdininkai dažnai net tušinuko savo neturi - naudoja valdiška . Tai kur tos lygios teisės . Tai valstybinis sukčiavymas norint įvesti 21-o amžiaus baudžiava

Byyyy By DEJAU

Byyyy By DEJAU  portretas
UBAGĖ LIETUWA !!!! Jau BLEEEE*_T nežino iš ko daugiau surinkti :-)))))))

muomonė

muomonė portretas
Vokietijoje ( ir Anglijoje panašiai) metinės pajamos iki berods 9,6 tūkstančio eurų apmokestinamos 10 proc., nuo 9.6 iki 56 tūkst. eurų per metus- 14 proc., virš 56 tūkst. eurų per metus-42 proc., virš 260 tūkst. per metus-45 proc. pajamų mokesčiu. Kodėl taip nėra Lietuvoje? Kodėl, gavus 3,8 milijono eurų per metus, kartais sumokama vos 1,6 proc. pajamų mokesčio? Kodėl Lietuvoje gaunantys vidutines pajamas apmokestinami daugiausia, o gaunantys šimtatūkstantines, milijonines pajamas gyvena mokesčių rojuje?

to>aš

to>aš portretas
nepergyvenk kolega , VISI šitos ,,ministrės'' pasisakymai primena sholastinius postringavimus ... ne per seniausiai seimo tribūnoje kliedėjo apie ,, ekonomikos peizažą '' - koks jis būną , kokios būsenos ir t.t. , paprašyta aiškiau , davė suprasti , kad čia tik tipo išrinktiesiems suprantamos sąvokos ... va tep !

Balanos gadynė

Balanos gadynė portretas
Visi turi mokėti vienodą procentą nuo pajamų, išskyriant kokius tris rėžius. Kodėl dabar samdomas žmogus moka 20 proc., ūkininkas - 5 proc., kapitalistas - 15 proc., tinkuotojas - 15 proc. ? Visi turi mokėti vienodai. Lietuva yra labai atsilikus šalis mokesčių surinkime. Gėda !

Mokesčiai vienodi, o atsakomybė?

Mokesčiai vienodi, o atsakomybė? portretas
Matyt, gerb. finansų ministrė niekada nedirbo savarankiškai, o tik samdomą darbą ir galimai nežino, kad dirbančių individualiai atsakomybė už galimus nuostolius yra nepalyginamai didesnė, negu dirbančių pagal darbo sutartį. Mokesčius suvienodins, o atsakomybės -ne?

Aš portretas
Tai nieko nesupratau

Išnyks kaip dinozaurai

Išnyks kaip dinozaurai portretas
Yra labai jautrių profesijų. Pvz batų taisymas. Tokiem kad neišnyktų reiktų dar valstybės paskatinimo. Gal yra dar ir kitų. Nes supranti tik kai susiduri.

pagalvojus

pagalvojus portretas
Skaistė teisi, bankams minimalius mokesčius, o gal net dotacijas, o su verslo liudijimu besiverčiančiai močiutei mokestinę klyzmą. Kokie portugalai už šituos išgamas balsuoja?

Nuomonė

Nuomonė portretas
Apmokestinant pajamas , labai svarbu yra įvertinti ir rizikos faktorių . Padidintos arba labai didelės rizikos veiklos formos turėtų būti apmokestinamos mažiau . Na tai turbūt bus naujas galvosopis vyriausybei - suskirstyti veiklos formas pagal rizikos laipsnį ...

Vova

Vova portretas
O tai Skaistė jau išsprendė banko apmokestinimo klausimą ir todėl ėmėsi pagal verlo liudijimus dirbančius valytojas ir batsiuvius? Puiku, koncervatoriai išvyniojo savo "planą", nes tur būt gavo atkatą iš bankų... ...gal turėtų "susimesti" ir garažų meistriukai?

Taip,

Taip, portretas
tai taip. Tik kodel didziausia procenta sumoka ubagai!?

Galerijos

Daugiau straipsnių