Pereiti į pagrindinį turinį

Gavusiems išeitinę bedarbio pašalpos teks palaukti

2009-06-18 16:05
Gavusiems išeitinę bedarbio pašalpos teks palaukti
Gavusiems išeitinę bedarbio pašalpos teks palaukti / Tomo Urbelionio (BFL) nuotr.

Bedarbiams, gavusiems išeitines kompensacijas, bedarbio pašalpos nebus mokamos iš karto, ketvirtadienį įtvirtino Seimas.

Bedarbio pašalpa nebus mokama tiek mėnesių, už kiek buvo išmokėta išeitinė kompensacija, pranešė nacionalinis transliuotojas.

Tai numatyta ypatingos skubos tvarka ketvirtadienį priimtame Nedarbo socialinio draudimo įstatyme. Už pataisas ketvirtadienį balsavo 56 Seimo nariai, prieš buvo 22, susilaikė 19 parlamentarų.

Įstatyme taip pat numatyta, kad bedarbio pašalpa nebus mokama tiems, kurie atsisakė Darbo biržos pasiūlyto darbo.

Tačiau savivaldybėse, kuriose fiksuojamas didžiausias nedarbo lygis, nuspręsta nedarbo išmokų mokėjimą pratęsti 2 mėnesiais. Pašalpų mokėjimas turėtų būti pratęstas tų rajonų bedarbiams, kuriuose nedarbo vidurkis šalies vidurkį viršija 1,5 karto.

Tokias savivaldybes patvirtins socialinės apsaugos ir darbo ministras.

Lietuvos darbo biržos duomenimis, šalies teritorinėse darbo biržose birželio pradžioje buvo registruota 112,7 tūkst. bedarbių vyrų ir 80,5 tūkst. moterų.

Darbos biržos ekspertai teigia, kad tarp į darbo biržą besikreipiančių asmenų daugiausia yra nekvalifikuotų darbininkų, pardavėjų, lengvųjų automobilių vairuotojų, dažytojų, statybininkų dailidžių ir stalių.

Daugiausia darbuotojų atleidžiama dėl įmonėms iškeltų bankroto bylų (62 proc.), darbuotojų skaičiaus mažinimo dėl sumažėjusios gaminamos produkcijos paklausos ar nepalankios ekonominės padėties (24 proc.), įmonėse vykstančių struktūrinių pertvarkymų (14 proc.).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų