Gynybos pramonei – dar 250 mln. eurų lengvatinių paskolų

  • Teksto dydis:

Tikintis pritraukti daugiau investuotojų bei didinti Lietuvos gynybos pramonės konkurencingumą, šio sektoriaus įmonėms skiriama dar 250 mln. eurų lengvatinių paskolų, pranešė Ekonomikos ir inovacijų bei Finansų ministerijos.

Pasak ministrės Aušrinės Armonaitės, paraiškas galės teikti ir dar Lietuvoje neįsisteigusios, tačiau čia investuoti planuojančios užsienio įmonės.

„Taip lengviau pritrauksime aukštos pridėtinės vertės projektų ir pasaulinio lygio įmonių iš įvairių sektorių – jos kurs gerai mokamas darbo vietas ir taip stiprins Lietuvos ekonomiką“, – pranešime sakė A. Armonaitė.

Finansų ministrė Gintarė Skaistė teigė, kad papildoma parama skatins gynybos įmones, kurioms sunkiau gauti bankų ar Europos Sąjungos finansavimą.

Įmonės galės gauti investicines arba apyvartines subordinuotas, sindikuotas arba tiesiogines bendrovės „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“) paskolas.

„Šiuo metu Lietuvoje daugelis šio sektoriaus įmonių dar tik pradeda veiklą, o tai joms dar labiau apsunkina galimybes surasti reikalingų lėšų“, – pranešime teigė „Invegos“ valdybos narė ir verslo plėtros vadovė Inga Beiliūnienė.

Anot jos, bankai neskolina gynybos įmonėms dėl rizikos, jog lėšos gali būti panaudotos terorizmui finansuoti, realizuotos juodojoje rinkoje.

Balandį įmonių investicijoms į aplinkai palankias technologijas, aukštos pridėtinės vertės produktus, gynybos ir saugumo pramonę Vyriausybė skyrė 850 mln. eurų lengvatinių paskolų.

Priemonė finansuojama ES ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės „NextGenerationEU“ lėšomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juokas pro ašaras

Juokas pro ašaras portretas
Lietuva su konservatoriais žlugs galutinai - tik paskolos ir paskolos

Anonimas

Anonimas portretas
spekit is kieno kisenes tos lengvatos???????
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių