Pereiti į pagrindinį turinį

Gyventojų pradelstos skolos viršija 800 mln. litų

2009-07-16 14:47
Gyventojų pradelstos skolos viršija 800 mln. litų
Gyventojų pradelstos skolos viršija 800 mln. litų / „Shutterstock“ nuotr.

Per pastarąjį pusmetį gyventojų pradelstos skolos didėjo daugiau nei du kartus ir šiuo metu siekia 827,5 mln. litų. Tokius duomenis pateikė kreditų biuras „Creditinfo Lietuva“, paskaičiavęs, kad birželio mėnesį, palyginus su geguže, gyventojų pradelstos skolos išaugo 41,7 mln. litų.

Pirmą vasaros mėnesį gyventojų pradelstos skolos nedidėjo taip sparčiai kaip gegužę ir absoliučiais skaičiais prilygo praėjusių metų pabaigoje užfiksuotam augimui, siekusiam per 33 mln. litų.

„Pastebima ir kita tendencija – birželį sparčiausiai šiais metais augo ir gyventojų padengti įsiskolinimai“, – teigė kreditų biuro „Creditinfo Lietuva“ generalinis direktorius Andrius Bogdanovičius.

„Creditinfo Lietuva“ duomenimis, per birželį gyventojai iš viso padengė daugiau nei 46,1 mln. litų pradelstų skolų, o iš jų 36,8 mln. litų buvo grąžinta finansų įstaigoms: bankams, išperkamosios nuomos bendrovėms, vartojimo kreditų, greitųjų kreditų įmonėms ir kt.

Pasak A.Bogdanovičiaus, birželio mėnesį, palyginus su geguže, nebe taip sparčiai didėjo ir gyventojų pradelstų paskolų bankams rodikliai.

Šiuo metu bendra gyventojų skola finansinėms įstaigoms siekia 726,6 mln. litų, o iš viso laiku negrąžintų paskolų įmokų šioms įstaigoms turi per 98 tūkst. gyventojų. Praėjusių metų birželį bankams, išperkamosios nuomos bendrovėms, vartojimo kreditų, greitųjų kreditų ir kitoms įmonėms buvo skolingi daugiau nei 58 tūkst. gyventojų.

„Creditinfo Lietuva“ skaičiavimais, jeigu bendrą gyventojų pradelstų skolų portfelį reikėtų padalyti visiems esamiems skolininkams, tai kiekvienam jų vidutiniškai tektų beveik po tris šalies vidutinius darbo užmokesčius.

„Augantis nedarbas ir prastėjanti įmonių finansinė padėtis, artėjanti šildymo sezono pradžia ir toliau turėtų didinti gyventojų skolų portfelį“, – prognozavo kreditų biuro „Creditinfo Lietuva“ vadovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų