Pereiti į pagrindinį turinį

Į Lietuvą atvyksta Rusijos inspektoriai

AFP nuotr.

Į Lietuvą atvyksta Rusijos inspektoriai, kurie tikrins šalies mėsos perdirbimo įmones. Lietuva siekia įrodyti Rusijai, kad afrikinis kiaulių maras šalyje neplinta. Veterinarijos tarnybos vadovas mano, kad po patikrinimo Rusija atšauks balandį paskelbtą draudimą įvežti termiškai apdorotą  kiaulieną.

Kiaulienos importą iš visos Europos Sąjungos Rusija uždraudė sausio pabaigoje, kai Lietuvoje, ištyrus du šernus, buvo aptiktas afrikinis kiaulių maras.

Vėliau, nustačius maro židinius Lenkijoje, Rusija iš abiejų šalių nebeįsileido ir termiškai apdorotos kiaulienos produktų. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktorius Jonas Milius sako, kad kaimyninės šalies inspektoriai tikrins, kaip kovojama su afrikiniu kiaulių maru ir kaip mėsos perdirbimo įmonės laikosi žaliavos saugos reikalavimų.

J. Milius teigia, kad maždaug po savaitės tikimasi palankaus Rusijos inspektorių sprendimo, ir Lietuva galės atnaujinti termiškai apdorotos kiaulienos produktų eksportą į Rusiją, o kitos Europos Sąjungos šalys – įvežti kiaulieną bei kitus mėsos gaminius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų