I. Šimonytė: PSDF ir „Sodros“ rezervų likę mažiau, nei buvo planuota

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad lėšų Privalomojo sveikatos draudimo fondo (PSDF) ir „Sodros“ rezervuose yra likę mažiau nei buvo prognozuojama praėjusį rudenį. Ji taip pat priduria, kad PSDF papildyti kitąmet nebus iš ko.

„Jų yra likę, žinoma, likę mažiau nei buvo prognozuojama praėjusių metų rudenį, kai buvo teikiami šių metų biudžetai. Su „Sodra“ situacija kiek geresnė, nemažai PSDF rezervų išsinaudojo ir, aišku, fondas nepasipildė todėl, kad pajamos buvo surenkamos blogiau negu planuota“, – žurnalistams trečiadienį sakė ministrė pirmininkė.

I. Šimonytė pažymėjo, kad pagal pateiktą kitų metų biudžeto projektą bus siekiama išsaugoti jau sukauptą PSDF rezervą.

„Ateinančiais metais pagal pateiktą biudžeto projektą yra siūloma išsaugoti tą rezervą, kuris yra, t. y. visas išlaidas, kurios yra reikalingos (...) tiek mokant už sveikatos priežiūros paslaugas, tiek mokant priedus medikams, tiek kompensuojant vaistus ir medicinos pagalbos priemones. Tiesiog finansuoti tas sumas dotacijomis iš valstybės biudžeto, kad PSDF rezervas liktų ne mažesnis nei jis bus šių metų pabaigoje“, – sakė ji.

„Bet papildyti jo, savaime suprantama, ateinančiais metais nebus iš ko. Todėl, kad tiesiog nebus viršplaninių pajamų, kurios galėtų būti skiriamos rezervui pildyti“, – pridūrė I. Šimonytė.

Pagal patobulintą variantą, PSDF biudžetą kitąmet sudarys 2,477 mlrd. eurų įplaukų ir tiek pat išlaidų. Pajamos ir išlaidos, palyginti su pirminiu variantu, didėtų po 108 mln. eurų.

Numatomas 2021 metų PSDF biudžeto rezervas metų pradžioje – 227,6 tūkst. eurų.

Pagal patikslintą „Sodros“ biudžeto projektą, pajamos, palyginti su pirmuoju variantu, augs 104 mln. eurų, iki 5,127 mlrd. eurų, o išlaidos mažės 17,7 mln. eurų, iki 4,991 mlrd. eurų. Pajamos išlaidas viršytų 136,2 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
tai pradek atimti pensijas algas o didink seimo nariams pinigus tu ta moki daryti

As

As portretas
Prie si.onyntves pinimfai dingsta be pedsaku yra tokiu zmpniy kuriems pinigai nesikaiko viena js ju yra si.onytw kue pasiskua ten pinigu nebera
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių