Pereiti į pagrindinį turinį

Į Stambulą? Vietų nebėra!

Vėlu: daugumai tautiečių, sumaniusių paskutinę minutę patekti į krepšinio čempionatą ir prisijungti prie sirgalių minios, teko nusivilti.
Vėlu: daugumai tautiečių, sumaniusių paskutinę minutę patekti į krepšinio čempionatą ir prisijungti prie sirgalių minios, teko nusivilti. / Tomo Raginos nuotr.

Mūsų rinktinei puikiai žaidžiant Pasaulio krepšinio čempionate, šimtams tautiečių parūpo atsidurti Stambule. Bet daugumai jų teko išgirsti neigiamą atsakymą. Vakar buvo atšauktas ir papildomas reisas į Turkiją.

Vietų arenoje nebėra

Vakar nuo ryto kaito daugumos kelionių agentūrų, oro bendrovių telefonai. "Ar yra galimybių nuskristi į Stambulą?" – toks klausimas skambėjo dažniausiai.

Po įspūdingos Lietuvos rinktinės pergalių serijos nemažai sirgalių sumąstė savo akimis pamatyti mūsų krepšininkų kovas dėl medalių. Tačiau atsidurti Turkijoje iki pusfinalio rungtynių – ne pats lengviausias uždavinys. Visi lėktuvai užpildyti, o kelionių agentūrose į šiandien vyksiančias Lietuvos ir JAV rinktinių rungtynes vakar buvo likęs vos vienas kitas kelialapis.

"Teorinių galimybių patekti į Stambulą yra, bet likęs tik vienintelis skrydis, kad spėtumėte į rungtynes, – šeštadienį ryte iš Rygos. Bet skrydžio bilietai labai brangūs – apie 1700 litų. Be to, nesu įsitikinęs, ar jų dar liko. O bilietų į rungtynes tikrai nebėra, nebent pirktumėte prie arenos iš kokių argentiniečių ar ispanų", – sakė kelionių agentūros "Vilturas" direktorius Dalius Buknauskas.

Anot jo, tautiečiai nerimo visą penktadienį. Nuolat skambėjo telefonai, o žmonės teiravosi, kodėl neužsakyta papildomų skrydžių. Tačiau bilietų į pusfinalį ir finalą kelionių agentūra nebeturėjo jau šios savaitės pradžioje. Jie buvo išpirkti, kol dar vyko grupių varžybos. Šią savaitę iš "Vilturo" buvo galima nusipirkti tik kelialapį į ketvirtfinalio rungtynes, kurios vyko ketvirtadienį.

"Kai tik paskelbėme, kad pardavinėsime keliones į krepšinio čempionatą, girdėjau atsiliepimų: "Ko ten skisti, vis tiek pralaimėsime." O dabar staiga visi užsimanė ten nuvykti. Skambina, prašo papildomų reisų. Tai teoriškai būtų galima suorganizuoti, bet nėra prasmės, nes nebeliko bilietų į areną", – teigė D.Buknauskas.

Kelialapiai į rungtynes grupėse, įskaičiavus bilietus į jas, skrydį, vietos transportą ir kitus mokesčius, kainavo nuo 2 tūkst. litų. Bilietai į visą čempionatą – 5,5 tūkst. litų. Iš viso "Vilturas" pardavė 200 kelionių.

Brangus skrydis

Keliones į finalinio etapo rungtynes platino ir kelionių agentūra "Saitas". Bendrovės atstovai nepanoro bendrauti su žurnalistais ir pateikti detalesnės informacijos apie šių kelionių paklausą. Paskambinus į agentūrą kaip eiliniams klientams pavyko sužinoti, kad pusfinalio išvakarėse įmanoma įsigyti tik skrydį lėktuvu iš Vilniaus į Stambulą (per Kijevą). O kelionės su apgyvendinimu ir bilietais į rungtynes jau seniai išparduotos.

Agentūros tinklalapyje buvo skelbiama informacija, kad kelionė lėktuvu į abi puses, bilietai į devynerias finalinio etapo rungtynes (rugsėjo 4–12 d.) ir nakvynė su pusryčiais, atsižvelgiant į viešbutį, kainavo nuo 4199 iki 4779 litų.

Kitos kelionių agentūros taip pat tikino, kad bandyti patekti į Stambulą yra beprasmiška, mat bilietų į rungtynes jau nebeliko. Pasak agentūros "Kelionių akademija" darbuotojos Ignos Kazakevičiūtės, ekonominės klasės kelialapių kainos svyravo nuo 1,4 iki 3 tūkst. litų. Tačiau prabangos mėgėjai galėjo už kelionę pakloti ir 12 tūkst. litų. Į Pasaulio krepšinio čempionatą bendrovė pardavė apie 50 kelialapių.

Reikėjo rūpintis iš anksto

Kad daugumai sirgalių, panorusių pasiekti bent jau Stambulą, vakar teko išgirsti neigiamus atsakymus, įsitikino ir dienraščio žurnalistai.

"Norite nuskristi į Stambulą? Šį šeštadienį? – išgirdusi kliento pageidavimą telefonu dar pasitikslino vienos kelionių agentūros darbuotoja. Moteris pasiūlė palaukti kelias minutes, kol duomenų bazėje ieškos informacijos.

Paaiškėjo, kad šiandien Turkiją iš Lietuvos įmanoma pasiekti tik vienu skrydžiu, nes į kitus reisus bilietai jau iššluoti. Rugsėjo 11-ąją 10.40 val. lėktuvas kils iš Vilniaus, skris į Kijevą, iš ten – į Stambulą ir jame leisis apie 16 val.

"Likę vos keli bilietai ir tik verslo klasėje. Skrydis jums kainuos 2 tūkst. litų į vieną pusę. Bet iš tikrųjų jums nepavyks pakliūti į čempionatą. Na, nebent už labai didelius pinigus. Dabar ten labai daug žmonių nori patekti. Jeigu neturite bilietų į rungtynes, pagalvokite, ar verta ten skristi. Vargu ar pateksite į areną. Bilietų seniai nėra", – net nepaklaususi, kokiu tikslu norime vykti į Stambulą, patarė agentūros darbuotoja.

Naiviai pasiteiravus, ar tikrai šiuo metu tiek daug lietuvių nori pakliūti į Stambulą, moters balse nuskambėjo sarkazmo gaidelė: "Žmonės, norintys pamatyti čempionatą, bilietais rūpinosi anksčiau. Ne paskutinę minutę."

Viltis žlugo

Šiandien iš Vilniaus per Rygą į Stambulą vyksta "airBaltic" lėktuvas. Atsižvelgdama į staigiai šoktelėjusią paklausą Latvijos bendrovė paskelbė į Stambulą skraidinsianti didesnį orlaivį. Lėktuve "Boeing 373-300", kuriame telpa 142 žmonės, vakar pavakare buvo likę 16 laisvų vietų. Bilietas į vieną pusę kainavo 628 litus.

Tie, kurie mėgino patekti į lėktuvą iš Varšuvos, nusivylė – išpirkti net ir verslo klasės bilietai.

Bene vienintelė galimybė nuvykti į Stambulą vakar turėjo būti paskubomis organizuotas papildomas užsakomųjų skrydžių bendrovės "Small Planet Airlines" (buvusi "flyLAL Charters" – red. past.) reisas, kurį vakar užsakė Lietuvos krepšinio federacija (LKF) su kelionių agentūra "West Express". Tačiau paskutinę minutę skrydis buvo atšauktas, mat nepavyko gauti norimo skaičiaus bilietų į areną Stambule.

"Skrydis turėjo vykti šeštadienį 6.30 val. lėktuvu "Boeing 737-300", kuriame telpa 148 keleiviai. Tačiau turkai nedavė tiek bilietų, kiek buvo prašiusi LKF, todėl buvo nuspręsta skrydį atšaukti", – dienraščiui sakė "Small Planet Airlines" komunikacijos vadovė Rūta Apeikytė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų