I. Staškevičius atsiprašė už tragediją: „Maxima“ stabdo plėtrą Latvijoje (atnaujinta)

  • Teksto dydis:

"Maxima Group" valdybos narys Ignas Staškevičius antradienį viešai atsiprašė už tragediją Rygoje, kai sugriuvus "Maxima" parduotuvei, žuvo daugiau nei pusšimtis žmonių.

"Maxima Group" valdybos narys Ignas Staškevičius antradienį viešai atsiprašė už tragediją Rygoje, kai sugriuvus "Maxima" parduotuvei, žuvo daugiau nei pusšimtis žmonių.

"Atsiprašau, kad įmonė nesiėmė pakankamų priemonių, kad išvengtų siaubingos pastato griūties. Labai apgailestauju, kad „Maxima“ komanda nesugebėjo išgelbėti savo darbuotojų, pirkėjų, kad neteko gyvybės didvyriškai elgęsi gelbėtojai. Dar kartą norėčiau pareikšti užuojautą giminėms ir visiems Latvijos žmonėms", - žurnalistams Rygoje kalbėjo I.Staškevičius.

"Norėčiau nuoširdžiai atsiprašyti už visą netinkamą elgesį, klaidinančius pranešimus ir įžeidžiančius „Maxima“ atstovų pareiškimus praėjusią savaitę", - pridūrė jis.

I.Staškevičius sakė atvykęs į Rygą, kad užtikrintų skubias ir būtinas priemones - pakeistų „Maxima Latvija“ vadovybę, koordinuotų paramą aukoms, bendravimą su valdžios institucijomis ir informaciją visuomenei, taip pat vidaus tyrimą dėl tragedijos. Be to, jis bendradarbiauja su ekspertais ir valstybės institucijomis, siekiant išsiaiškinti tikrąsias stogo griūties priežastis.

"Šis laikas visiems Latvijos žmonėms labai sunkus. Deja, „Maxima“ tenka didžiulė atsakomybė, todėl liksime čia, padėdami nukentėjusiesiems per šią tragediją. Imsimės visų būtinų priemonių, kad garantuotume savo patalpų saugumą ir pagerintume sąlygas savo darbuotojams", - kalbėjo "Vilniaus prekybos" įkurtos krizės valdymo grupės vadovas.

"Kaip vieną iš savininkų, ši gyvenimą keičianti pamoka man parodė, kad mes augome pernelyg sparčiai, tame kelyje neskirdami pakankamo dėmesio daugeliui veiklos aspektų ir svarbių vertybių. Tačiau esu visiškai tikras, kad „Maxima“ pradėjo keistis į gerąją pusę. Asmeniškai užtikrinsiu, kad mes pakeisime savo vidaus kultūrą – kaip kontroliuojame procesus organizacijoje ir įmonės valdymą apskritai", - kalbėjo I.Staškevičius.

Rygos "Maxima" stogas įgriuvo lapkričio 21 dienos vakarą. Per tragišką incidentą žuvo 54 žmonės, tarp jų trys gelbėtojai, o dar dešimtys žmonių buvo sužeisti. Latvijos premjeras Valdis Dombrovskis praėjusią savaitę priėmė politinę atsakomybę ir atsistatydino.

"Maxima" keičia strategiją

Po daugiau kaip pusšimtį gyvybių nusinešusios prekybos centro Rygoje griūties didžiausio Baltijos šalyse mažmeninės prekybos tinklo „Maxima“ Latvijos padalinys „Maxima Latvija“ keičia strategiją ir šiemet bei kitąmet naujų parduotuvių Latvijoje neatidarys.

"Maxima Group" valdybos narys ir grupės įkurtos krizės valdymo grupės vadovas Ignas Staškevičius antradienį Rygoje pareiškė, jog Latvijoje atsisakoma sparčios plėtros strategijos - parduotuvių tinklas šiais ir kitais metais nebus didinamas. Jis taip pat pareiškė, jog "Maxima" prisiima atsakomybę dėl šios nelaimės, nepriklausomai nuo to, kokios bus tyrimų išvados.

„Didžiausia pamoka man, kaip vienam iš akcininkų, yra tai, kad mes augome pernelyg sparčiai, šiame procese pamiršdami apie svarbius verslo veiklos aspektus ir pagrindines vertybes. Bet esu tikras, kad „Maxima“ tinkle prasidėjo svarbūs pokyčiai“, - spaudos konferencijoje Rygoje sakė I.Staškevičius.

Anot jo, mažmeninės prekybos tinklas būsimą augimą dabar planuoja kaip laipsnišką plėtrą ilguoju laikotarpiu.

I.Staškevičius pripažino, kad „Maxima“ vadovybė iki šiol neskyrė deramo dėmesio svarbiems klausimams - saugumo, požiūrio į darbuotojus, darbo sąlygų ir taip toliau.

Jis pažadėjo pakeisti "Maxima" vadovų santykius su darbuotojais, darbo sąlygas, atlyginimų politiką. Anot jo, bus atsižvelgta į visus darbuotojų skundus ir pasiūlymus, įskaitant dėl darbo užmokesčio, taip pat į jų poreikius.

"Praeityje „Maxima“ vadovybė nesugebėdavo ieškoti tarpusavio supratimo su darbuotojais ar juos motyvuoti, tačiau dabar akcininkai ėmėsi Latvijos padalinio vadovybės pokyčių", - pareiškė I.Staškevičius. Jo teigimu, atlyginimų politika taip pat bus peržiūrėta.

„Maxima“ Baltijos šalyse yra darbo rinkos lyderė, tačiau darbo užmokestis neskatina darbuotojų tobulėti“, - pareiškė jis ir pridūrė, kad kai kurių darbuotojų atlyginimas gali būti sumažintas, o kitų - padidintas.

I.Staškevičius pažadėjo asmeniškai prižiūrėti, kaip įmonėje įgyvendinami verslo kultūros, organizacinių procesų ir verslo valdymo pokyčiai. Taip pat bus sustiprinti „Maxima“ grupės Vilniuje ir jos Latvijos padalinio ryšiai.

„Maxima“ nustatė įmonės saugumo sistemos trūkumus ir, bendradarbiaudama su ekspertais, tobulins parduotuves.

Įmonė taip pat atsižvelgia į pirkėjų skundus dėl konkrečių parduotuvių saugumo. Pavyzdžiui, pasiskundus pirkėjams, neseniai buvo laikinai uždaryta viena „Maxima“ parduotuvė Estijoje, tačiau atlikus techninį patikrinimą nustatyta, kad pastatas yra saugus, ir parduotuvė vėl buvo atidaryta, pareiškė I.Staškevičius.

Jo teigimu, ekspertai taip pat vertina „Maxima“ įgyvendinamus statybos projektus ir sprendimas dėl jų ateities bus priimtas atsižvelgus į ekspertų nuomonę.

"Maxima Latvija" tinklapyje skelbiama, jog šių metų pradžioje tinklas turėjo 141 parduotuvę - pernai atidarytos 5 naujos parduotuvės.

Pirmąjį šių metų pusmetį "Maxima Latvija" pasiekė 215,2 mln. latų (1,057 mlrd. litų) apyvartą - 11 proc. didesnę nei prieš metus.

Rygos "Maxima" prekybos centro stogas įgriuvo lapkričio 21 dienos vakarą. Per tragišką incidentą žuvo 54 žmonės, tarp jų trys gelbėtojai, o dar dešimtys žmonių buvo sužeisti. Latvijos premjeras Valdis Dombrovskis praėjusią savaitę priėmė politinę atsakomybę ir atsistatydino.

"Vilniaus prekybai" priklauso po 100 proc. įmonės "Maxima" akcijų. Pagrindinis "Vilniaus prekybos" grupę kontroliuojantis asmuo yra  verslininkas Nerijus Numavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas B.

Kęstas B. portretas
Monopolijų palaižūnams Lietuvoje: Ar jūs vis dar norite, kad tokie žmonės statytų [1] ir eksplotuotų atominę elektrinę mūsų kaimynystėje? O juk neseniai Maksima turėjo statyti Lietuvos atominę elektrinę bei jai vadovauti... Saujelės degtinės prekybininkų fantazijos polėkiai yra beribiai. Gerai, kad Baltijos šalių žmonės jau supranta, kas yra kas [2]. Kodėl Lietuvoje negali būti Maksimos boikoto? Ar latviai mums jau nebe broliai? Ar mus nenaikina tos pačios monopolijos? Daugiau apie tai - surašius Google paieškoje žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

atpildas pareina

atpildas pareina portretas
atsiprasymo proga linkiu padvesti!

Atsiprašymu

Atsiprašymu portretas
žuvusiųjų neprikelsi, bet tai geriau negu nieko.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių