Interviu su M. Navickiene: socialinės gerovės ar negerovės link

Grįžti į straipsnį

To nesitikejau

To nesitikejau portretas
Pagal tamsta aš lenkiau nugara 40 metu o tu 20 Pvz ir abi pensijos turi buti vienodos?iš kokio kosmoso nusileidai?čia ne geroves valstybe o tinginių rėmimo fondas kuris pildosi iš dirbančiu ir aukojančių savo laika ir sveikata be tikslo.

Įmonės daugiametis darbuotojas

Įmonės daugiametis darbuotojas portretas
Atkurus Nepriklausomybę, daugelis įmonių atlyginimus mokėjo tik minimumą, o skirtumą - vokeliuose. Vienos iš Laivų remonto įmonių ( AB "Laivitė" ) gamybos viršininkas G.A. per prievartą, gasdindamas atleidimu, privertė visų cechų darbuotojus pasirašyti sutikimą pervesti dirbti su minimumu. Tokiu būdu sumažėjo darbo užmokestis, įmokos "Sodrai", į valstybės biudžetą. O nuostabiausia buvo tai, kad tuo nepasidomėjo nei "Sodra", nei mokesčių inspekcija. Todėl ir pensijos mažos. . Ir manau, kad tokių įmonių buvo aibė. Nebuvo jokios kontrolės iš valstybės pusės. Ir turim tai, ką turim.

Nesitikėjau

Nesitikėjau portretas
Gaila, bet visose šalyse pensija priklauso nuo turimo stažo ir uždarbio. Žinoma, kad pensija negali būti suvienodinta. Gal turėtų būti nustatyta kokio dydžio pensija turi būti tiems,kurie neturi reikiamo darbo stažo, kaip tai yra Švedijoje. Tačiau žmogus turintris 50 metų darbo stažą, visą gyvenimą sąžiningai mokėjęs mokesčius, tikrai negali būti sulygintas. Tai nusikaltimas. Sovietmečiu darbų netrūko. Kas norėjo, tas ir dirbo. Netgi per prievartą buvo įdarbinami buvę kaliniai, buvo nustatytos kvotos įmonėms kiek jų įdarbinti. Tiesiog blefuojama. Bet didžiausią sumaištį padarė Lietuvos vyriausybė, keisdama rublius į litus. Rubliai buvo nuvertinti šimteriopai. Tai žiauriai atsiliepė pensijų skaičiavimui, kai vietoj 100 rublių liko 1 litas. Tai ir turim šiandien tokius rezultatus.

Aš portretas
Manau ,kad neteisingai pensija skirstoma. Dabar stažas yra neaktuolus. Tinginiai nedirbo o pensininkas dirbo ir gaus vienodai. Tai nesąžininga. Tai dabar gali nedirbti visvien pensija gausi ir tas kuris taupo ir dauk mokejo. Burdakas.

Man darbdavys

Man darbdavys portretas
nepriklausomybės atgavimo Lietuvoje laikais nukniso 10 metų stažo. Paėmė formit knygele ir sakė kad viskas tvarkoj. Net irašas buvo. Bet Sodroj nefiksuotas. Tik po kažkiek metu sužinojau kai tvarkiau pensijos dokumentus. Neužskaitė. O darbas buvo sunkus. Transporto įmonėj kuri dabar jau 20 metu kap užsidarius

Nesitikėjau

Nesitikėjau portretas
kad prieš mažiausių pensijų kėlimą kils Baškienė ir Sysas. Visi nerimauja kad pakėlus neturintiems reikalaujamo stažo pensijas, tie kurie gauna daugiau liks nuskriausti. Mat tada bus ne pagal nuopelnus:D).Lygtais senatvė ne visiems vienoda, o pvz. 30 metų išdirbęs turi visada būt pranašesnis už senuką arusį 15- 20 metų už mažiausią algą. (tarp kitko kai kuriose šalyse tam reikalingas darbo stažas 10 metų) Kaip galima lipinti netikėlio etiketę visiems iš eilės, rūšiuojant žmones pagal stažą lyg kokias bulves pagal kokybę?

Anonimas

Anonimas portretas
Tokiems bukiems-pensininkei,chi-juokas,ar nežinot,kad yra ir neįgaliųjų pensininkų,kurie iki ligos teišdirbo 16metų,,nors darbo stažas prasidėjo 16m.amž.,užaugino 2 vaikus ir slapta darbo knygelė nedirbo.Taigi kaip sakoma,dievas vienam duoda ateidamas ,kitam pareidamas...manau ,kad ir mūsų valsybėje ,sekant kitų pavyzdžiu,privalo būti žmogiškumas ir teisingumas nuskriaustųjų atžvilgiu..

CHI idiotui

CHI idiotui portretas
va kad taip tau būtų gyvenime askaridė.....kad neturėtum darbo

chi - juokas

chi - juokas portretas
Nedirbusius remti - nesąmonė - tegul įrodo , kad bent užaugino 3 vaikus ar buvo kita svarbi buvo priežastis , o ne remti visokius spekuliantus ir pan.

pensininkė

pensininkė portretas
manau reikia žymiai daugiau didinti atlyginimą, kad nereikėtų jokių vaiko pinigų, nes čia gauna ir tie kurie tikrai pasiturinčiai gyvena ir jiems nereikalinga valstybės parama per vaikus, taip pat reikia kad nebeliktų bedarbių šitiek reikia darbininkų o norinčių dirbti nėra, apsiformina bedarbio pašalpai ir dirba nelegalius darbus ir yra patenkinti , o kur dar atlyginimas vokeliuose jie vis dar veikia, tai nemažai daliai gyventojų jokių kompensacijų nereikia, o pensijos turi didokai skirtis turint stažą ir neturint o už virštaži mokėti dvigubai didesnę pensiją, nes taip atrodo kad tinginiams visada sekasi

Kaunas

Kaunas portretas
Kokios nesąmones..... ir tokie valdo šalį.

Pensininkas

Pensininkas portretas
Noriu paklausti Sodros, ar turi sąrašus žmonių ,kurie buvo priversti dirbti neidarbintais.Buvo pasakyta neaptinka nedirbk,kur dėtis be pinigų ir darbo.Atkūrus nepriklausomybę dauguma verslininkų žmonių nedarbino ,tie žmonės tapo tuo laikotarpio aukomis.Manau turėtų atsižvelgti ir priskaiciuoti prie darbo stazo uzaugintus vaikus Tarybinėje Lietuvoje, tie vaikai dabar dirba moka didžiulius mokesčius o jų motinoms,už jų auginimą neprisksiciuota i darbo stažą ,neteisinga tuo atžvilgiu.Nukentėjo tuometiniai žmonės ,dabar gauna mažas pajamas kaip Tinginiai ,atsieit neturi darbo stažo ,gėda turėtų būti tokiai šaliai. Tie tėvai ėjo su tais vaikais dėl Nepriklausomybės atkūrimo Lietuvoje, stovėjo Sitkunuose,Baltijos kelyje ir taip toliau. Visi tuometiniai žmonės turėtų būti pripažinti Signatarais ,ne tik pensijos didesnės,jiems sulaukus pensijinio amžiaus apvogė skaičiuojant darbo stažą, pensiją 242,-€ ,gėda kam pasakyti,už galvų žmonės imasi išgirdę tokius dalykus.

Anonimas

Anonimas portretas
tik BLOGYN ! jie tuoliau DVARO nieko NEMATO ziuri pro langa ir visos ju prognozes ! durniu laivas

NUOMONĖ

NUOMONĖ portretas
BEDARBYSTĖ nėra socialinė gerovė.....

Galerijos

Daugiau straipsnių