Pereiti į pagrindinį turinį

I.Šimonytė: Lietuvos ekonomika dugną pasieks šiemet

I.Šimonytė: Lietuvos ekonomika dugną pasieks šiemet
I.Šimonytė: Lietuvos ekonomika dugną pasieks šiemet / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Lietuvos ekonomika, kuri pirmąjį šių metų pusmetį sumažėjo 18,1 proc., šiemet pasieks dugną, teigia finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

"Kai kas konstatavo, kad tas dugnas jau yra pasiektas. Bet kuriuo atveju šiais metais nuosmukis tikrai bus pats didžiausias ir kitais metais bet kuriuo atveju turėtume matyti pozityvesnius BVP rezultatus", - interviu Lietuvos radijui trečiadienį sakė I.Šimonytė.

Tačiau, anot jos, tai nereiškia, kad biudžeto padėtis bus geresnė, todėl viešųjų finansų taupymas ir toliau bus neišvengiamas, o Europos Sąjungos lėšų įsisavinimas - vienas nedaugelio likusių galimų ūkio skatinimo šaltinių.
 
"Reikėtų dabar visiems sutelkti pajėgas į maksimaliai spartų Europos Sąjungos paramos panaudojimą, nes tai yra vienintelės lėšos, kurias valdžia gali įlieti į ekonomiką ir padėti ekonomikai atsitiesti", - teigė ministrė.

Antrasis šių metų pusmetis, vertinant statistiškai, pasak finansų ministrės, turėtų būti geresnis.

„Tikrai manome, kad kitų ketvirčių rezultatai, ko gero, bus pozityvesni. Tačiau bendras metinis rezultatas, be jokios abejonės, nebus kažin kuo džiuginantis - rengdami patikslintą biudžeto projektą, kurį Seimas priėmė praėjusią savaitę, mes vadovavomės metine projekcija dėl maždaug 18 proc. BVP kritimo", - sakė I.Šimonytė.

Nepaisant ekonomikos smukimo, ministrės nuomone, galima matyti ir "tam tikrų pozityvių ženklų" pramonės ir mažmeninės prekybos srityse, tačiau ekonomikos atsigavimas pirmiausia priklausys nuo to, kada atsiras paklausa eksporto rinkose.
Statistikos departamentas antradienį pranešė, kad šalies bendrasis vidaus produktas (BVP) pirmąjį šių metų pusmetį, palyginti su tuo pačiu 2008 metų laikotarpiu, sumažėjo 18,1 proc., o vien tik antrąjį ketvirtį - net 22,4 procento.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų