Pereiti į pagrindinį turinį

J. Neverovičius: bloga praktika, kai partijos deleguoja viceministrus

2014-03-27 14:41
V. Skaraičio/BFL nuotr.

 Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) deleguotas energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius vadina bloga praktika tvarką, kuomet valdančiosios partijos siūlo viceministrus.

Ministras sako šios sistemos nepakeisiantis, tačiau vylėsi, kad to imsis pareigūnus delegavusios partijos.

Tai jis pareiškė po to, kai prezidentė Dalia Grybauskaitė, Seime ketvirtadienį skaitydama metinį pranešimą, pareiškė, jog ne mažiau nei Rusijos „Gazprom“ Lietuvos žmones apiplėšia vietos oligarchai, bei prabilo apie jų statytinius Energetikos ir Aplinkos ministerijose.

„Nėra pati geriausia praktika, kad viceministrai, su kuriais reikia dirbti, pasitikėti... Jie turi būti vienos komandos nariai. Kad jie būtų parenkami tokiu būdu. Galbūt reikia iš viso pakeisti filosofiją šitoje vietoje“, - ketvirtadienį Seime žurnalistams teigė ministras.

„Girdėjau ir iš prezidentės ir iš premjero tokių priekaištų, tačiau deleguoti pareigūnai į viceministrus pagal partinį raktą. Paprašiau premjero, kad būčiau informuotas, kad galėčiau įvertinti tą informaciją atitinkamai, tačiau iki šiol jokios nei š institucijų, nei iš premjero informacijos neturiu. Tą patį girdėjau ir iš prezidentės šiandien, suprantu, kad yra kažkokia problema, bet nežinau, kame ji yra - norėčiau sulaukti kažkokių dokumentų, pagal kuriuos galėčiau vertinti“, - teigė ministras, paklaustas, ar žino, apie ką kalbėjo prezidentė, teigdama apie statytinius Energetikos ministerijoje.

Energetikos viceministre dirba Žydrūnė Juodkienė, kurią delegavo Darbo partija ir kuri yra dirbusi su „Icor“ susijusiose bendrovėse "Vilniaus energija" ir "Litesko".

Paprašytas patikslinti, ar imsis veiksmų dėl Ž.Juodkienės, ministras teigė lauksiąs dokumentų.

„Norėčiau sulaukti kažkokių dokumentų, kurių pagrindu galėčiau priimti sprendimus, o kitaip yra tų partijų atsakomybė, kokius jie žmones deleguoja, ką jie siūlo į pareigūnus“, - teigė J.Neverovičius.
„Aš nesiimsiu veiksmų laužyti tuos principus, kurie buvo sutarti koalicijos, nes tai nemano kompetencija. Tik konstatuoju, kaip yra. Prašau arba partijas imtis veiksmų, arba premjerą  ar institucijas (spectarnybas - BNS) pateikti kažkokius dokumentus, kurių pagrindu galėčiau daryti kažkokius veiksmus“, - tvirtino ministras.

J.Neverovičius taip pat pabrėžė, kad jis ministru bus tik iki liepos 12 dienos, kai po prezidento rinkimų Vyriausybė grąžins įgaliojimus.

J.Neverovičiaus teigimu, jeigu jam būsią pasiūlyta likti ministru, jis žada išvadas pasidarysiąs: „Atitinkamas išvadas pasidarysiu, dabar keisti kažką nėra prasmės, nematau, kad kažkas galėtų ateiti dirbti tokiam laikotarpui“.

J.Neverovičius yra užsiminęs, kad tuo atveju, jei po naujai išrinkto šalies vadovo priesaikos ir Ministrų kabineto peržiūros liks vadovauti ministerijai, į komandą jis nekvies ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovės viceministrės Renatos Cytackos.

R.Cytackos likimo poste klausimą buvo iškėlęs premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius, kai sausį ji išplatino viešą laišką, kuriame prezidentę Dalią Grybauskaitę pavadino melage. J.Neverovičius viceministrės neatleido sakydamas, kad dėl minėto R. Cytackos pareiškimo jis kalbėjosi su viceministre ir sutarė, jog ateityje tokių poelgių bus vengiama.

Vėl R.Cytackos elgesį premjeras su energetikos ministru aptarė, kai ši minint Nepriklausomybės dieną prie savo privataus namo neiškėlė valstybės vėliavos, kaip reikalauja įstatymas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų