Pereiti į pagrindinį turinį

J. Neverovičius: darbas su "Hitachi" gali įgauti konkrečias formas

2013-10-22 11:49
BNS inf.
A.Ufarto/BFL nuotr.

Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius teigia, kad darbas su Japonijos įmone "Hitachi" gali įgauti konkrečias formas.

"Dabar, kai yra matomi realūs projekto sąlygų pagerinimo žingsniai, yra akivaizdus visų projekto dalyvių konstruktyvus nusiteikimas konkrečiomis formomis toliau gerinti projektą", - po ministro susitikimo antradienį su "Hitachi" viceprezidentu Kojiu Tanaka (Kodžiu Tanaka) pranešė Energetikos ministerija.

J.Neverovičius "Hitachi" atstovams pristatė Baltijos šalių sinchronizavimo su Europos tinklais galimybių studijos rezultatus.

Pasak ministro, studijoje yra labai aiškiai pasakyta, kad Visagino atominės elektrinės (VAE) projektas gali būti suderinamas su sinchronizavimu, tačiau tam reikia tam tikrų technologinių sprendimų.

J.Neverovičiaus teigimu, detalūs technologiniai VAE integravimo klausimai turi būti išanalizuoti papildomai.

Lietuvos energetikos ministras paragino "Hitachi" aktyviai dalyvauti prisidedant prie sinchronizavimui reikalingos VAE integracijos studijos parengimo.

Ankstesnė konservatorių ir liberalų Vyriausybė planavo, kad statant 1350 megavatų Visagino atominę elektrinę (VAE) dalyvautų Japonijos korporacija "Hitachi" ir trijų Baltijos šalių energetikos įmonės. Elektrinę ketinta pastatyti iki 2020-2022 metų.

Dabar Baltijos šalių ir "Hitachi" atstovai ieško, kaip VAE projektą padaryti patrauklesnį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų