Pereiti į pagrindinį turinį

J. Neverovičius nusiteikęs toliau dirbti energetikos ministru

2014-05-16 07:06
V. Skaraičio/BFL nuotr.

Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius nusiteikęs toliau eiti pareigas, jeigu po prezidento rinkimų jam būtų pasiūlyta, tačiau atsisakytų kai kurių dabartinės komandos narių.

„Būčiau pasiruošęs likti. Kadangi dabar yra toks laikotarpis, kai yra reikalingas šioje srityje tęstinumas ir labai įtemptas visų energetikos projektų įgyvendinimo grafikas - reikėtų užbaigti bent jau kai kuriuos etapus. Todėl, be abejo, būčiau pasiruošęs tęsti savo darbą“, - penktadienį interviu LRT radijui sakė ministras.

J.Neverovičius teigė apie galimybę toliau eiti pareigas nekalbėjęs nei su kandidatais į prezidentus Dalia Grybauskaite ir Zigmantu Balčyčiu, nei su premjeru Algirdu Butkevičiumi, nei su jį delegavusia partija Lenkų rinkimų akcija.

„Nekalbėjau apie tai“, - teigė J.Neverovičius.

Jis pabrėžė, kad jo galimybės likti ministru priklausys ir nuo Lenkų rinkimų akcijos: „Ji taip pat turės tarti žodį, kaip ji mato savo darbą toliau Vyriausybėje“.

Tačiau J.Neverovičius patikino, kad naujoje jo komandoje, tikėtina, bus pasikeitimų.

„Kaip ir kiekvienas etapas, šis etapas yra gera proga pasižiūrėti šviežiai, kas pavyko, kas mažiau pavyko, pabandyti sustiprinti komandą, ir šiuo atveju yra tas momentas, kad tokį įvertinimą greičiausiai reikės padaryti“, - teigė J.Neverovičius.

Paklaustas, ar bus atsisakyta viceministrės Renatos Cytackos, kuri buvo kritikuota už netinkamą elgesį, J.Neverovičius tiesiogiai neatsakė.

„Turiu omeny apskritai visą savo komandą ir tai, kaip mums sekasi dirbti komandoje, neišskiriant nė vieno atskirai“, - teigė ministras.

Premjeras Algirdas Butkevičius ketvirtadienį pareiškė, kad po prezidento rinkimų bus grįžta prie energetikos viceministrės Renatos Cytackos tolesnio darbo ministerijoje.

„Aš bendrauju su ministrais, jūs puikiai žinote, kad dėl kai kurių viceministrų buvo iškilusios problemos, ir aš manau, kad šitas klausimas bus aptartas, kai pasibaigs rinkimai“, - interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė A.Butkevičius, paklaustas, ką mano apie šalies prezidentės teiginius, kad ji turi priekaištų viceministrams.

Nors premjeras neįvardijo R.Cytackos, tačiau laidos vedėjas Aurimas Perednis BNS sakė, jog kalbėta būtent apie ją.

R.Cytackos klausimą po to, kai sausį ji išplatino viešą laišką, kuriame prezidentę Dalią Grybauskaitę pavadino melage, premjeras kėlė jau ne kartą. Tačiau J.Neverovičius jos neatleido sakydamas, kad jis kalbėjosi su viceministre ir sutarė, jog ateityje tokių poelgių bus vengiama.

R.Cytackos elgesį premjeras su energetikos ministru dar kartą aptarė, kai ši minint Nepriklausomybės dieną prie savo privataus namo neiškėlė valstybės vėliavos, kaip reikalauja įstatymas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų