Karantinas baigėsi, o bedarbių daugėja kasdien

Grįžti į straipsnį

Rasa

Rasa portretas
2021 m tu 200 nebegausim

Tomas

Tomas portretas
Duokit darbo.arba visi tuoj isvaziuosim

v

v portretas
Lietuviams darbo nėra, nes ukrainiečius atsiveža.

Ilona

Ilona portretas
Kad dabar į biržą užsiregistravo ir tie, kurie jau 10 ar 20 metų nedirba. Pasiimti po 200 eurų. Ponios, kurias vyrai išlaikė yra ir kurios vaikus augina iki 7 metų, nes valstybės buvo draustos.

Gile

Gile portretas
Naujo Darbo Kodekso rezultatai, lazda kirto kitu galu

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Bet nė vienas loviažmogis neišlėkė nuo lovio , tik algas pasididino

to nieko

to nieko portretas
o taviskei arabkoncervai tai tikri gelbetojai,iskart but per pus pencijas ir atlyginimus sumazine,o veliau su rusai puola veleva but pirke tankus antrojo pasaulinio karo laiku uz siuolaikiniu kosminiu laivu kainas

Nieko keisto su tokia valdžia

Nieko keisto su tokia valdžia portretas
Tik tokiems netikeliams valdant šalį yra daug bedarbių! Iš kur dabar Sodra gaus tiek pinigų? Vėl skokinsis? Gresia bonkrotas

O kaip institucijų darbuotojai? 2 dalis

O kaip institucijų darbuotojai? 2 dalis portretas
Pabandykite ne tik galvoti apie save, bet ir apie tuos darbuotojus kuriems tenka dirbti su visais bedarbiais ar panašiais asmenimis. Pastarieji darbuotojai turi dirbti padidintu tempu ir vietoj AČIŪ ar paskatinimo gauna įspėjimus dėl klientų skundų.

O kaip institucijų darbuotojai?

O kaip institucijų darbuotojai? portretas
To Chi Užimtumo tarnybos darbuotojai pasiūlo darbo pasiūlymus pagal esančias galimybės. Visi kalbėti apie bedarbis ir pan., bet nepagalvojau apie Užimtumo tarnybos, Sodros ir panašių institucijų darbuotojus - besiregistruojančių ir prašančių pašalpų daugėja, o darbuotojų ne. Kaip darbuotojui tinkamai atlikti savo funkcijas, kai jo darbo krūvis yra 3 kartus didesnis nei turėtų būti? Nepaisant to kiekvieną mėnesį tos pačios institucijos turi iš naujo įvertinti kiekvieno kliento galimybes gauti išmokas ar pan. To pensininkė Girdėjote posakį "Klientas visada teisus"? Tas galioja ir šiose institucijose - jei darbuotojas taiko griežtai įstatymus klientai rašo skundus ir darbuotojas gauna įspėjimus ar pan. Tad ką daryti institucijų darbuotojams?

Chi

Chi portretas
Kodėl užimtumo tarnyboje nėra pasiūlomas darbas? Daugelis tikrai norime dirbti, bet, manau, dėl amžiaus sunku rasti. Mielu noru dirbčiau, bet užimtumo tarnybos darbuotojos tik nukelia datą.. Tai kam reikėjo tai įstaigai keisti pavadinimą, jei tik įmituoja darbą.

Daug Lietuvoje tokių darbdavių,pirmiausiai savi interesai

Daug Lietuvoje tokių darbdavių,pirmiausiai savi interesai  portretas
Iki mokės didesnes bedarbio pašalpas nei galima pas darbdavį gauti atlyginimą ,tai ir daugės bedarbių.Kas ar ne darbdaviai kalti ,kad algos mažos ?.Kai kitose Europos šalyse jau senai kitaip elgiasi darbdaviai nei pas mus Lietuvoje .Už tokį pat darbą užsienyje moka ženkliai daugiau nei Lietuviai darbdaviai ,ir tegul neaiškina jog kitos jų galimybės . Kai nori sau daugiau pelno gauti tai ir galimybių nesuranda darbuotojams mokėti. Sakoma liaudyje ,jei darbdavys ruošiasi solidų pirkimą daryti sau ,kaip namą ar jachta ir tai vidutine sakysim iki 50-70 darbuotojų firma ,geriau bėk iš jos nes dės visas pastangas ta pirkinį įsigyti ,o žmonės padirbs ir be atlyginimų kurį laiką.

Lukka

Lukka portretas
tu uffo: LT yra 1 mln 200 tūkstančių dirbančių žmonių. iš jų 33 procentai biudžetininkai, t.y. darbu užmokestį jiems sumoka valstybė iš biudžeto pajamų. Vaizdas yra tragiškas. kanadoje biudžetininkų yra tik 10 procentų. LT daugiausiai gydytojų visoje Europoje. Ir visur kur pirštu bedurtum mes esam anomalija(išimtis) lyginant su kitom ES šalim.

Tikrai

Tikrai portretas
Tingi dirbti,ir neapsimoka,nes realiai ta pati gauna nedirbdami,nei eidami dirbti uz minimuma..:):)

to bv

to  bv portretas
bedarbiai ne tik jauni zmones

bv

bv portretas
O kodėl nebūti bedarbiu, jei tam sąlygos kuo puikiausios sudarytos? Jauni žmonės renkasi "pailsėti užimtumo tanryboje" vietoj darbo. Juk PSD mokėti nereikia, o imituoti darbo paiešką nesunku. Įdomu, iš kur valstybės biudžete tiek resursų tokią armiją bedarbių išlaikyti.

uffo

uffo portretas
210 000 bedarbiu ir nedarbas 12% reiskia dirbanciuju yra is viso 1.8 milijono?? Ka cia svaigstat

pensininkė

pensininkė portretas
Manau ,kad reikia ne išmokas mokėti ,o bedarbius įdarbinti ,juk šitiek yra laisvų darbo vietų ,darbdaviai skundžiasi darbuotojų trūkumu ,tai kodėl Lietuvoje šitaip neatsakingai elgiasi vyriausybė ,noru švaistyti pasiskolintus milijardus ir noru įsiteikti prieš rinkimus rinkėjams ? .Skola- ne žaizda ,nesugis ,ją privalės gražinti mūsų vaikai ir anūkai ,o tokie potencialūs "bedarbiai",kurie ir nesiruošia dirbti ,žinoma, registruojasi tik dėl pašalpų , išmokų ir maisto banko krepšelių .Manau, kuo skubiau reikia įdarbinti visus ,kurie jau ilgai nedirba ir metų metais yra įskaitoje ,kurie nei patys ieškosi darbo ,nei nesutinka su siūlomais darbais .Jei žmogus tris kartus atsisakė siūlomo darbo ,jį reikia vyti iš darbo biržos ,nes tai aiškus tinginys ir jam toks "bedarbio "statusas patinka ,dėl valstybės sukurtos tinginiams sistemos ..

Anonimas

Anonimas portretas
GEREJA !

Kas paneigs

Kas paneigs portretas
Bedarbiu daugeja del ismoku , kurios skiriamos iki metu pabaigos kiekvienam bedarbiui.

rex

rex portretas
dar kiti registruojasi del 200 euru ismokos

Kopustas.

Kopustas. portretas
Visus Kvieciame i lietuva, i Issvajotaja sali, cha, cha, cha....

Kopustas.

Kopustas. portretas
Tai lietuva, Svajoniu salis.

Galerijos

Daugiau straipsnių