Keliones į užsienį gali apkartinti netikėti negalavimai ir išlaidos

  • Teksto dydis:

Laukdami atostogų ir norėdami bent trumpam pabėgti nuo rutinos, keliautojai renkasi savaitgalio išvykas į gražiausius Europos miestus, tarp kurių – Barselona, Paryžius, Roma.

Tačiau dėl galimybės laisvai keliauti Šengeno erdvėje svarbu nepamiršti, jog vykstama į svetimą šalį ir iš anksto pagalvoti apie galimas sveikatos problemas, kurios kitu atveju gali patuštinti piniginę mažiausiai keletu šimtų eurų

Draudikų sukaupti duomenys rodo, kad trumpų kelionių metu dažniausiai medicininės pagalbos prireikia dėl apsinuodijimo maistu arba nekokybišku vandeniu, vabzdžių įkandimų ar eismo įvykių metu patirtų sužalojimų.

„Jeigu keliaujant po Europą prireikia medikų pagalbos, gydymo kainos įprastai svyruoja nuo 200 iki 700 eurų. Tačiau nepalankiai susiklosčius aplinkybėms šios sumos gali smarkiai išaugti. Esame užfiksavę atvejį, kuomet per savaitgalio kelionę klientė, paslydusi ant ką tik išplautų grindų, patyrė rankos lūžį. Gydymo išlaidos tuomet siekė net 2 tūkst. eurų“, – sako Mindaugas Balinskas, „Compensa Vienna Insurance Group“ žalų departamento vadovas.

Pasak jo, sunegalavus ar patyrus traumą per savaitgalio išvyką, gydytojų paslaugos brangiausiai gali atsieiti tokiose šalyse, kaip Ispanija, Prancūzija, Italija, Vokietija ar Švedija.

Šias ir kitas šalis lankantiems keliautojams saugumo pojūtį dažnai padeda užsitikrinti Europos sveikatos draudimo kortelė. Tačiau, kaip pastebi M. Balinskas, svarbu atkreipti dėmesį, kad ji nebūtinai užtikrina visą reikiamą pagalbą: „Pavyzdžiui, nėra padengiamos repatrijavimo išlaidos, kurios priklausomai nuo sveikatos problemų gali siekti nuo 500 iki 10 tūkst. eurų.“

Norėdami išvengti nemalonumų ir netikėtų išlaidų išvykos metu, keliautojai dažniausiai renkasi standartinį draudimo liudijimą – nutikus nelaimei jis užtikrina būtiną pagalbą bei atlygina užsienyje suteiktos medicininės pagalbos ir transportavimo į ligoninę išlaidas. Lietuvos gyventojai kelionių draudimo paslaugą jau gali įsigyti ne tik internetu, bet ir aktyvuoti ją naudodamiesi mobiluoju ryšiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių