Pereiti į pagrindinį turinį

Kelionių rinkoje kyla karštis

2009-03-07 09:00
Kelionių rinkoje kyla karštis
Kelionių rinkoje kyla karštis / Gintauto Degučio nuotr. Ramūs: agentūra "Oasis Tours" neigia turinti finansinių problemų ir toliau priiminėja užsakymus poilsiui užsienyje.

Įtampa šalies turizmo rinkoje neslūgsta. Kai kurie kelionių organizatoriai ir agentūros santykius jau aiškinasi teisme. Belieka tikėtis, kad dėl tokios kovos nenukentės poilsį užsienyje įsigiję tautiečiai.

Skola virto byla

Vienas didžiausių kelionių organizatorių Lietuvoje – Turkijos kapitalo bendrovė "Tez tour" – buvo priversta kreiptis į teismą dėl skolos, kurios negrąžina kelionių agentūra "Oasis Tours".

Advokatas Edmundas Rusinas, atstovaujantis "Tez tour", dienraščiui patvirtino, kad Vilniaus apygardos teismas vasario 11 d. priėmė nutartį pritaikyti laikinąsias apsaugos priemones ir areštuoti skolininko sąskaitą. Kelionių agentūra galėjo per 20 dienų apskųsti teismo sprendimo, bet tokia teise nepasinaudojo.

Kelionių agentūra pardavinėjo "Tez tour" keliones, tačiau su jų organizatoriumi neatsiskaitė. Skola siekė 179 tūkst. litų. Tiesa, vėliau "Oasis Tour" dalį skolos – apie 40 tūkst. litų – grąžino.

Areštas – naujiena

"Oasis Tours", rengianti keliones į Tunisą ir kitas šiaurės Afrikos šalis, ir toliau priiminėja užsakymus poilsiui užsienyje.

Agentūros "Oasis Tours" krypties vadovė Eglė Likaitė tikino nieko negirdėjusi apie teismo sprendimą: "Mūsų įmonės buhalterė patvirtino, kad sąskaita nėra užblokuota. Mes dirbame, priiminėjame užsakymus išankstinėms kelionėms kaip įprastai. Kaip tik ruošiamės pristatyti naujo sezono katalogą."

Pašnekovė primygtinai rekomendavo susisiekti su tunisiečiu agentūros vadovu, kuris kitą savaitę planuoja atvažiuoti į Lietuvą.

Apie "Oasis Tour" kylančias problemas gandai ėmė sklisti dar anksčiau, kai buvusi šios įmonės vadovė Jolanta Gorbačevska pradėjo vadovauti pernai pabaigoje įkurtam kelionių organizatoriui "Star Express". Su ja kartu darbovietę pakeitė ir kai kurie jos kolegos. J.Gorbačevska teigė, kad viena iš ateinančios į rinką bendrovės stiprybių yra ilgametė jos darbuotojų patirtis turizmo rinkoje. Veiklos planus ir organizuojamas keliones į Tunisą bei Turkiją bendrovė žadėjo pristatyti balandžio pabaigoje.

Išeina po 6 metų

Kelionių organizatoriaus "Tez tour" taip pat laukia permainos – bendrovės Lietuvoje vadovas Martynas Laivys paskelbė paliekantis šį postą ir planuojantis naują veiklą. "Tez tour" bendrovei Lietuvoje jis vadovaus tik kelias savaites, kol bus paskirtas naujasis įmonės vadovas.

M.Laivys "Tez tour" Lietuvos bendrovei vadovauti pradėjo beveik prieš šešerius metus, ilgainiui tapo atsakingas už grupės plėtros projektus ir kitose Europos šalyse. Jam vadovaujant bendrovė kasmet augdavo daugiau nei penkis kartus ir praeitus metus pabaigė pasiekusi 200 mln. litų apyvartą.

"Palieku bendrovę sėkmingai veikiančią, turinčią gerą vardą ir lyderiaujančias pozicijas rinkoje. Visuomet siekiau, kad ši "Tez tour" Lietuvoje taptų rinkos lydere ir su šiuo tikslu siejau savo ateitį, tad pokyčius laikau natūraliai profesiniais", – pranešime spaudai teigė bendrovės vadovas.

Planų neatskleidžia

Dienraščio žiniomis, M.Laivys darbą palieka savo noru.

"Turiu naujų ambicingų tikslų, tačiau kol kas turiu susilaikyti nuo platesnių komentarų", – apie savo ateities planus jis pats kol kas nelinkęs kalbėti.

"Bendrovė puikiai vertina ligšiolinio jos vadovo Lietuvoje darbą. Vadovaujant ponui Laiviui Lietuvos bendrovė tapo savo srities lydere ir tai yra didelis jo nuopelnas", – sakė Igoris Andriejevas, "Tez tour" grupės viceprezidentas.

Bendrovės duomenimis, "Tez tour" nuo praeitų metų antros pusės tapo lyderiaujančia šalies bendrove, organizuojančia išvykstamojo poilsio keliones orlaiviais į skirtingus pasaulio kurortus ir gerokai aplenkė pagrindinius konkurentus.

Turkijos kapitalo kontroliuojamo tarptautinio kelionių organizatorius "Tez tour" atstovybės veikia Turkijoje, Ispanijoje, Egipte, Kuboje, Dominikos Respublikoje, Tailande, Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir kitose šalyse. "Tez tour" taip pat valdo "Amara World" prekės ženklo viešbučių tinklą Turkijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų