Kelių direkcijos atstovas: įgriuvusio Kėdainių tilto remontą tikimasi pradėti šiemet

Kėdainiuose įgriuvusio tilto per Nevėžį remontą tikimasi pradėti šiemet, sako Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) atstovas. Anot A. Vilkelio, ar pavyks anksčiau pradėti darbus, priklausys nuo projektuotojų.

„Jie pateiks savo matymą ir žinosime konkretų atsakymą, kiek projektas gali būti paskubintas. Mes tikimės, kad projektuotojai suras galimybes ir tada mes galėsime anksčiau startuoti su rangos darbų pirkimu ir darbus galbūt pradėti šiais metais. Mes tą tikrai apsvarstysime ir tikimės pozityvaus atsakymo“, – ketvirtadienį LRT radijui sakė direkcijos Transporto infrastruktūros planavimo ir inovacijų departamento direktorius A. Vilkelis.

Antradienį įgriuvęs tiltas buvo įtrauktas į prastos būklės statinių sąrašą. Pagal LAKD ir Kėdainių savivaldybės sutartį šiuo metu rengiamas jo rekonstrukcijos projektas.

„Rytoj susitinkame su projektuotojais dėl šio konkretaus tilto, kur vykdoma projektavimo sutartis. Projektuotojai dabar vertina galimybes, kiek galima paspartinti projektą, jį užbaigti greičiau ir tada anksčiau pradėti statybos darbus“, –  sakė A. Vilkelis.

LAKD atstovai anksčiau sakė, kad tilto sija galėjo būti pažeista dėl juo važiavusio sunkiasvorio transporto, viršijus leistiną masę.

Kėdainių savivaldybės teigimu, matant padidėjusį tiltų, o ypač įgriuvusiojo, apkrovimą, ji praėjusiais metais du kartus kreipėsi į LAKD, kad būtų įvertinta objekto būklė, tačiau išvadų teigė negavusi. Pasak direkcijos, įgriuvusį tiltą jos specialistai stebėjo nuolat, pastarąjį kartą jis apžiūrėtas praėjusią savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Artas

Artas portretas
Svarbu ne kada pradesit, bet kada baigsit!!!!

kelis

kelis portretas
Metus VYKS projektavimo darbai..? LT labai giriasi savo taip vadinamu aukstuoju mokslu , bet kai reikejo suprojektuoti ziedine sankryza ( viename Aukstaitijos miestelyje ) .. darbai truko 2 metus....

O pabaigti

O pabaigti portretas
is viso ar tikimasi? O tai vienas "geroves valstybe" be pabaigos kuria. Renta gi iki smerciaus eis!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių