Kitąmet didės tikslinė gamtinių dujų kaina

Valstybinė kainų ir energetikos komisija (VKEKK) nustatė 16,35 proc. didesnę tikslinę gamtinių dujų kainą kitiems metams.

Reguliuojami energijos gamintojai iš paskirtojo tiekėjo (SGD terminalo) gamtines dujas pirks už 26,62 Eur/MWh (be PVM) kainą.

Ši kaina galios nuo kitų metų sausio 1 d.

VKEKK teigimu, tikslinė gamtinių dujų kaina keičiasi dėl prognozuojamos didesnės gamtinių dujų importo kainos: 2019 m. pirmojo ketvirčio prognozuojama gamtinių dujų importo kaina - 25,27 Eur/MWh (2018 m. ketvirtąjį ketvirtį - 22,75 Eur/MWh).

Nuo spalio 1 d. reguliuojami energijos gamintojai iš SGD terminalo gamtines dujas perka už anksčiau patvirtintą 22,88 Eur/MWh (be PVM) kainą. Palyginus su prieš tai galiojusia kaina - 22,71 Eur/MWh (be PVM), naujai nustatyta buvo beveik 1 proc. didesnė.

Komisija, skaičiuodama tikslinę gamtinių dujų kainą, vertina tiek importuojamų gamtinių dujų kainas ir kiekius, tiek sandorius gamtinių dujų biržoje ir pan.


Šiame straipsnyje: dujų kainaVKEKKSGD terminalas

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ach: "Lietuva TURI pasiaukot kad JAV skalūninis biznis nebankrutuotų"... - NEGI?

na.....pas blondines lezbes

na.....pas  blondines  lezbes portretas
protas randasi kitoj f] vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv protas randasi kitoj vietoj............

Kęstas

Kęstas portretas
Ar realu surasti Lietuvoje politikus, pasisakančius prieš globalizaciją? Klauskite ir jums bus atsakyta. Mes, lietuviai, esame daug kartų mušti, todėl atsargūs. Pati Dalia Grybauskaitė ilgai laukė, iki pasisakydama už globalizaciją ir prieš patriotinę šiandieninės Amerikos poziciją. Politikai, kaip prostitutės, žiauriai konkuruoja vieni su kitais, todėl visada galima rasti tinkantį bet kokiam skoniui. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių