Klaipėdos uostu domisi naujos kruizinės linijos

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 3–5 dienomis į Lietuvos pajūrį sugužėjo daugiau kaip pusė šimto kruizinės laivybos specialistų iš 8 aplink Baltijos jūrą esančių valstybių (Danijos, Švedijos, Suomijos, Estijos, Lietuvos, Lenkijos, Vokietijos, Norvegijos).

Šiomis dienomis Lietuvos pajūryje pirmą kartą rengiama Baltijos kruizų asociacijos („Cruise Baltic“) kruizinės laivybos konferencija, susitikimai su kruizinės laivybos kompanijų atstovais bei asociacijos valdymo posėdis. Su pajūriu susipažįsta uostų direkcijų, savivaldybių bei turizmo centrų atstovai iš 17 Europos uostamiesčių, taip pat devynių kruizinių linijų atstovai.

„Klaipėda mus labai sudomino. Miestas labai įdomus istoriškai, graži aplinka, nuoširdūs žmonės, čia yra ką pamatyti, todėl tikiu, kad mūsų keleiviams jūsų miestas tikrai patiks. Mūsų kompanija plečiasi, stato naujus laivus, todėl galiu patikinti, kad mūsų kelionės maršrutas ateityje drieksis ir per Klaipėdą“, – sakė kruizinės linijos „Mystic Cruises“ vienas iš vadovų James Cabello. Ši kruizinė linija į Klaipėdą dar nėra plaukusi. 

Kelionės kruiziniais laivais po Baltijos jūrą vis populiarėja. Skaičiuojama, jog per pastaruosius 16 metų kruizinių keleivių skaičius Baltijos jūros uostuose išaugo keturis kartus. Kaip rodo Baltijos kruizų asociacijos duomenys, šiemet Baltijos jūros uostuose laukiama 4,9 mln. turistų.

„Tendencijos tikrai yra džiuginančios. Jeigu palyginsime praėjusių ir šių metų Baltijos jūros kruizinę statistiką (t. y. kruizinių laivų įplaukimų skaičių), kreivė yra tolygiai auganti, augimas siekia 15 procentų. Kadangi vis daugiau naujų laivų įplaukia į Baltijos jūrą, manome, kad ir ateityje šios tendencijos išliks“, – žiniasklaidai pasakojo Claus Biodker, Baltijos kruizų asociacijos vadovas.

Šiais metais kruizinis sezonas Klaipėdos uoste kaip niekada ilgas. Jis pasibaigs tik spalio viduryje. Iš viso į Klaipėdą kruiziniai laivai atplauks 60 kartų, jais turėtų atplaukti apie 80 tūkst. keleivių. 

Per pastaruosius 20 metų pasaulinė kruizinė laivyba išaugo 7,6 procento. Šiuo metu pasaulyje yra apie 360 kruizinių laivų, iki 2025 metų bus pastatyta ne mažiau kaip 92 nauji kruiziniai laivai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas man klaipėdiškiui

Kas man klaipėdiškiui portretas
iš to gero?Ar kad daugiau kažkas pelno turės ir greičiau bus galima visokiem valkatom pas mus vasaroti atsibelst?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių